Dijous, 25 de novembre de 2010 | 18:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puigcercós adverteix que el pacte CiU-PP és factible

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Vaticina que Mas no respondrà a la seva oferta perquè és un "mag de l'ambigüitat"
Puigcercós adverteix que el pacte CiU-PP és factible
Política 24/11/2010 22:14
EP.- El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha qualificat aquest dimecres al líder de CiU, Artur Mas, de "mag de l'ambigüitat" perquè ha vaticinat que, fins al cap de les eleccions, CiU no es pronunciarà sobre si accepta l'oferta republicana de formar un front comú per reclamar el concert econòmic.
En un míting a Tarragona davant 250 assistents, ha lamentat que el candidat de CiU no dirà si accepta o no el 'full de ruta' d'ERC perquè contempla pactar amb el PP. "Aquesta vegada Mas no ha anat al notari" a rebutjar un pacte amb els populars, ha advertit.

"A CiU són els mags de l'ambigüitat. No saps mai si vénen o van. Si estan amb el PP o amb ERC. Si volen la independència o la dependència", ha prosseguit el candidat, apel·lant així al vot per a ERC de l'electorat més sobiranista de CiU que renega d'un hipotètic pacte amb els populars.

L'oferta de Puigcercós a CiU passa per convèncer a la federació nacionalista que si l'Estat nega el concert, Catalunya convoqui un referèndum independentista, un oferiment que el republicà ha fet arribar per carta a Mas i que aquest no ha contestat.

A les files d'ERC interpreten que si Mas no contesta a la seva oferta és perquè manté completament oberta la possibilitat de pactar amb el PP, per la qual cosa els republicans apel·len a exercir el vot útil independentista perquè ERC es mantingui com a tercera força en el Parlament.

Puigcercós sosté que, encara que el resultat del referèndum fos advers per als independentistes, seria un "acte de força democràtica" que contribuiria al fet que l'Estat obrís de nou el procés de descentralització de competències tancat amb la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

Benach i el Barça

El número dos de la candidatura republicana, Ernest Benach, conegut seguidor del FC Barcelona, ha comparat a Puigcercós amb el porter blaugrana Víctor Valdés -el millor porter del món, segons ha dit- perquè tots dos "les paren totes".

"Tots dos juguen en un equip genial però que de vegades els deixa sols", ha ironitzat, i ha sentenciat que ERC ha de ser la força decisiva dissabte que ve per evitar, en al·lusió vetllada al PP, que no ho sigui la gent que "no estima" a Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1