Dijous, 25 de novembre de 2010 | 18:53
Vostè es troba a: Inici > Política >

Punta de boixets de Gallardón per reduir el deute de Madrid

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ven les accions de Mercamadrid a una empresa pública municipal
Punta de boixets de Gallardón per reduir el deute de Madrid
Política 25/11/2010 12:25
EP.- L'Ajuntament de Madrid ingressarà a curt termini gairebé 200 milions d'euros gràcies a la venda de les seves accions a l'empresa Mercamadrid (51% del total) a l'empresa pública Madrid Espacios y Congresos que, al seu torn, aconseguirà diversificar la seva activitat i millorar el seu compte de resultats d'aquest any.
El delegat d'Hisenda de la capital, Juan Bravo, ha avançat a Europa Press l'operació que el president de Mercamadrid i Madrid Espacios y Congresos, Luis Blázquez, va presentar als responsables del Consistori "fa mesos" com a complement al pla de refinançament del deute proposat al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per obtenir liquiditat.

Així, Mercamadrid no sofriria cap canvi amb aquesta operació, que simplement suposaria que la meitat del seu accionariat -l'altra meitat és de l'empresa estatal Mercasa- passaria del Consistori a una empresa municipal.

A més, oferiria al seu nou propietari els avantatges de ser una companyia d'una "gran potencialitat", especialment després de la seva ampliació, així com molt solvent, ja que actualment té uns nou milions anuals de benefici, xifra que s'espera que segueixi pujant quan es comercialitzin els nous espais del polígon.

Per la seva banda, Madrid Espacios y Congresos es beneficiaria de la inclusió en la seva cartera de negocis d'unes inversions diversificades en una línia molt estable. Tot això en un moment en el qual sofreix de la baixa activitat derivada de la crisi, que ha copejat en el centre dels seus negocis: la comercialització d'espais per a activitats de turisme, esportives, d'oci, etcètera.

A més, Espais i Congressos també ha vist com les retallades pressupostàries obligaven a paralitzar algunes de les seves inversions més rellevants, com la construcció del Centre Internacional de Convencions de la Ciutat de Madrid (CICCM) o el Centre Aquàtic.

Per això, tant aquest exercici com el proper les necessitats de liquiditat de la companyia són molt baixes, d'uns 50 o 60 milions segons càlculs de Bravo, la qual cosa garanteix la seva disponibilitat per realitzar el pagament per la meitat de Mercamadrid.

Alleujar la tensió de tresoreria

Finalment, l'Ajuntament aconsegueix amb aquesta venda una mica de marge per alleujar la tensió de Tresoreria, amb 200 milions d'euros -resultat de sumar el valor de la pròpia empresa i de les estimacions dels seus beneficis futurs fins a 2032- que permetran reduir els retards de més de 900 milions d'euros que tenen en el pagament a proveïdors.

"Aquests diners aniran a un Pla Extraordinari de Pagament a Proveïdors, i resoldrà aproximadament el 20 per cent del problema de liquiditat que tenim actualment impedint, a més, que els terminis de pagament se segueixin allargant", ha puntualitzat Bravo, afegint que si l'Estat hagués permès a la capital refinanciar el seu deute, aquesta operació hauria suposat l'empenta necessària per a, al gener, situar el pagament a proveïdors per sota dels 60 dies màxims que marca la Llei de Morositat.

Ara és necessari que Mercasa doni el seu vistiplau a l'operació, encara que segons el delegat d'Hisenda ja ha manifestat una disposició positiva i, en principi, no hauria de tenir cap objecció, especialment atès que "la pròpia Mercasa pertany a una empresa estatal, la SEPI".

En qualsevol cas, el Pla B per si es torcen les coses seria que el Consistori cedeixi a Madrid Espacios y Congresos els drets d'usdefruit de les seves accions, amb el que en la pràctica el resultat seria el mateix.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1