Dijous, 25 de novembre de 2010 | 18:55
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Rosell s'apunta a l'acomiadament de funcionaris

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Malgrat defensar que Espanya no és Irlanda
Rosell s'apunta a l'acomiadament de funcionaris
Economia 25/11/2010 13:09
El president de la patronal catalana Foment del Treball i candidat a la CEOE, Joan Rosell, ha apostat per aplicar a Espanya algunes de les mesures que Irlanda ha aplicat després de ser rescatada pel FMI i la UE. Aposta per un ERO a l'administració.
Malgrat dir que Grècia, Irlanda -que ahir va anunciar el seu pla de retallada- i Portugal són països amb dificultats econòmiques "brutals" i afegir que les seves situacions no tenen "res a veure" amb la situació espanyola, ha demanat un nou ERO a l'administració pública espanyola.

"Si s'ha de fer un ERO a l'Administració, es fa i no passa res, tal com es fa en el sector privat quan les coses no funcionen", ha assenyalat.

Ha explicat que és difícil retallar la despesa de les administracions per la seva tecnoestructura i que hi ha funcionaris que tenen més poder que els polítics. Així, ha subratllat la importància de fer reformes estructurals des de la societat civil perquè els polítics se sentin recolzats i "no tinguin por".

Ha sostingut que en els últims 20 anys s'han traspassat 20.000 competències del Govern a les autonomies, amb el que, segons Rosell, existeixen 150.000 funcionaris en ministeris com a Cultura, Educació o Sanitat, que "no tenen treball perquè no tenen competències".

Rosell ha assenyalat que en 1982 existien 1,4 milions de funcionaris i que en 2009 es va arribar als 3 milions. Així ha apuntat a la reducció o fusió d'ajuntaments perquè es planteja la necessitat real de 8.400 municipis espanyols o de l'existència de Diputacions i Consells Comarcals.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1