Dimarts, 30 de novembre de 2010 | 19:00
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

PRESIDENT ROSELL... TEMPUS FUGIT!

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manel Mora entrevista
PRESIDENT ROSELL... TEMPUS FUGIT!
APUNTS EN GRANA I BLAU
Manel Mora
09/11/2010 20:17
No ho negaré pas. De tant en tant, em sento un xic perdut en el particular “viatge a l’illa blaugrana d’Ítaca” que iniciàrem fa... Quant de temps fa...? Tot queda tan lluny i, alhora, tan proper que haig de fer un veritable esforç per recordar-ho. Per contra, veig amb claredat la silueta del temps fugint irremissiblement entre els dits (“Tempus fugit”). Només un poeta com Horaci podia integrar tanta saviesa en dues paraules.

El temps esdevé la clau principal de l’existència humana. Temps i persona. El temps és vida, moviment, dinamisme... El segon, el minut, l’hora transcorreguda mai més no retornarà. Certament, queda el demà. Però el demà resulta incert. Una oportunitat, possiblement l’endemà ja no sigui la mateixa. L’ara ja és passat. L’acte de néixer és una exhortació a no deixar passar el temps que se’ns ha brindat.

Els humans, per contra, tendim a devaluar el temps, que, com qualsevol altra divisa, es deprecia amb el seu propi moviment. Ergo, no ens convindria més gaudir plenament del present? El gran poeta llatí Horaci diu en la seva Ègloga I “Carpe diem, quam minimum credula postero”. Traduïda a la nostra llengua, tot i que se n’han fet moltes interpretacions, significa “aprofita el dia, no confiïs en el demà”. O, com jo els deia als meus alumnes de llatí, “no deixis per demà, el que puguis fer avui”.

Per això, President, amb l’afecte i amb el respecte que sempre t’he mostrat, et demano que impregnis d’aquesta filosofia les mesures urgents que s’han de dur a terme al Camp Nou. Perquè el camp del Barça és vida. És dinamisme. És moviment (per a alguns sense mobilitat). És festa. I nosaltres volem gaudir de la vida, del dinamisme, del moviment (amb mobilitat inclosa) i de la festa.
Manel Mora en el camp nouPerò no et preocupis, estimat lector pel començament de l’article d’avui. La meva moral continua intacta. Potser, la reflexió sobre la fugacitat de la vida constitueixi un efecte secundari de la tardor. La meva moral, malgrat que Can Barça sigui una festa a la qual encara no se’ns ha convidat, no se sent abatuda. Voleu saber per què? Perquè no estic sol. Us tinc a vosaltres. Cada dia feu que s’obrin finestres a l’esperança. Cada minut induïu la llum que il•lumina l’habitació. Convertiu la incertesa de les nits buides en la flama d’un món possible. Aconseguiu que el laberint es desorienti dins la llum de l’alba.

Però, que voleu que us digui, estimats lectors?! Se’m comença a fer llarg el viatge. Massa prolongat! No us passa el mateix a vosaltres? Certament, la quantitat d’estímuls, emocions, sentiments, esperances, solidaritats, suports, simpaties i complicitats, en tots els ports on hem fet escala, haurien d’haver escorçat i alleugerit el viatge envers la nostra Ítaca particular. Res més lluny de la realitat.

A mesura que ens acostem al final del camí, se’m fa més pesat. Penso que tot m’és igual. Que n’estic fart, de córrer i recórrer els carrers de Can Barça. Cansat de trucar a despatxos anònims pidolant drets de sentit comú. Avorrit de sol•licitar coses que ahir no es van fer. A mesura que s’acosta, se’m fa més llarg.

Quan tremolo, però, el vostre somriure em retorna al sender del compromís. Quan caic en el desànim, recordo les paraules amb seny, d’un amic molt especial, que no permeten que m’oblidi de les esperances dels meus companys i companyes. Aleshores m’adono, malgrat les inconveniències i els entrebancs, que arribar a la nostra illa d’Ítaca és possible.

President, no permetis que el viatge es perllongui més. Assenyala el final d’un trajecte que condueixi les persones amb mobilitat reduïda fins a Ítaca.

Tens a les teves mans que la història et recordi com el President que va aconseguir aquesta fita.

President Rosell... tempus fugit!
mercé
12/11/2010
seulement dire une chose, si le barcelona est le meilleur club du monde, deveran aura à démontrer non seulement, par son football, ses barrières architectoniques à être du même niveau, et si une seule se présente undemandée, de pouvoir marcher, il ne peut pas avoir un espace, pour jouir de son football, quelque chose est très mauvais ...., la publicité n'est pas réelle s'il n'est pas démontré
Núria Maymí
12/11/2010
Aquestes paraules no sé si les llegirà el Senyor Sandro Rosell. Jo li dic Senyor Sandro Rosell no per ser President del millor Club del món, vostè no deixa de ser vulnerable com qualsevol esser humà i li dic (avui pot caminar, però qui li assegurà si demà podrà). Tots estem exposats a per diferents motius a perdre la nostre mobilitat. Si un President del Barça ha d’anar en cadires de rodes, aquest per poder desplaçar-se en condicions humanes i de qualitat, aleshores el Club arreglarà la Llotja.
Núria Maymí
11/11/2010
No podran escapar-se els perseguirem fins aconseguir-ho Manel. Vull demanar disculpes, abans he fet aquest comentari, però per error he posat el nom del Manel Mora, quan tenia que haver posat el meu.
Manel Mora
11/11/2010
No podran escapar-se els perseguirem fins aconseguir-ho Manel.
Marta Roig
10/11/2010
ànims, Manel, segur que el teu esforç tindrà recompensa. Et desitjo que tinguis forces per seguir apretant els cargols, les torques que dèien a casa, perquè "qui no plora, no mama".
jdalmau5121@hotmail.com
10/11/2010
Manel,he llegit detengudament l'artícle. Ombres, veig moltes ombres i poca llum i, aquesta poca llum, sostinguda per la por al cos en la temença de la seva durada. Les persones que tenim una mobilitat reduïda sabem el significat de la paraula PACIÈNCIA. També tots tenim un club de socis integrat per organismes oficials i privats i persones que han jugat i abusat de la nostra paciéncia. La paraula donada es confirma amb els fets. Confiem en la paraula donada pel Sr. ROSELL ja que, per res del món, voldriem inscriure en aquest club al nostre president del BARÇA.
Jordi Pueyo
10/11/2010
Estimat Manel, una cosa es el que prometen a la campanya electoral i altre es la realitat. L´estadi necesita una remodelació i han de suprimer les "barreras arquitectóniques", pero no es feina facil que es fa d´un día per altre. Segur que tots estem d´acord, pero no es poder fer "xapuces" sino que te que ser un projecte serios i digne.
Judit B.
10/11/2010
El temps fuig, sí. Esperem que el president Rossell no s´aculli a la dita "qui dia passa, anys empeny", i que se solucioni ben aviat aquesta injústica. Que no entenc, no ho puc entendre per més que m´hi esforço, com no se´ls cau la cara de vergonya.
MIREIA
10/11/2010
Volem solucions ja!! La bona voluntat no és suficient.. Cal començar a moure el procés que ens conduirà a tenir igualtat de drets! Endavant, endavant... que no s'aturi la lluita!
Jordi Canals
10/11/2010
S'ha de seguir lluitant fins a conseguir l'objectiu. Ànims Manel que segur que hi arribareu.
JORDI V.
10/11/2010
HI HA COMENTARIS QUE PARLEN DE PACIÈNCIA. JO CREC QUE JA N'HEM TINGUT MOLTA. I A TU, MANEL, JA T'HAUREM DE COMENÇAR A DIR JOB. JA NO VALEN MÉS EXCUSES. EL F.C.B. HA DE RESOLDRE EL PROBLEMA, ENFRONTANT EL QUE CALGUI ENFRONTAR, TAN DES DE'L PUNT DE VIST ECONÒMIC COM SOCIAL. QUALSEVOL ALTRA COSA NO ESTÀ JUSTIFICADA.
Mercè Sanchis
10/11/2010
Mira Manel, l'assumpte es tocar els collons, a qui sigui, quand sigui i de la forma que sigui..... i tot distreu... torno a repetir que el que amb provoca més mala llet, es veure que un club, que es més que un club, amb gran deportistes que tots ells és fant fotos amb causes solidaries, que es proclama solidaris amb totes les causes i fins i tot a la samarreta porten el logo de UNICEF...... resulta que no poden sol.lucionar un problema que afecta a un colectiu important i sobretot seguidors incondicionals del club..... I que no diguin que es per falta de diners, perque ni jo, ni crec que ningú s'ho cregui. Pren aquesta tasca com un acte de guerra i rebeldia....
mercé batista
10/11/2010
Manuel, el que queda molt clar és que en club com|com a elm Barcelona, no es vaig poder permetre marejar la perdiu i prometre a un col·lectiu, tan important coses en l'alire, prenguem elm exemple de l'altres club d'holanda o ingaletrra, això ja aquesta resolt anys llum, som una verguenza i el pitjor és que matí pots ser teu!! president parlem del Barça, el millo club del mont, no sigem tercermundistas!!
Elies
10/11/2010
Ànims Manel. Les solucions arribaran, n'estic segur. De tota manera certament, caldria que posessin fil a l'agulla, ja!
LAURA F
10/11/2010
Molt bon article Manel.....es un plaer el llegir-te....Jo no podria expressar de millor manera tot el que comuniques en aquestes línees......Endevant company, que estem amb tú.......que no decaiguin els ànims...!! Una abraçada....
GemmaC.O.
10/11/2010
Ànims com sempre i sobretot molta paciència, les coses mai es fan a gust del que ho demana i tampoc són fàcils pels que les han de fer. Sort , molta, molta paciència i sàpigues que sempre tindràs el nostre recolsament.
Josep
10/11/2010
L'article és digne de ser llegit, ideal per fer reflexionar. Paciència i ànims, epserem que tot tingui solució, salut!
Joanot
10/11/2010
M'ha agradat el teu article. Però fem una reflexió: esperem que el president actual resolgui tots els problemes de mobilitat que portem arrastrant fa moltíssims anys en 5 mesos? crec que la mobilitat és prioritaria, però hem de ser pacients, no demanem al president actual coses que els altres ni s'han dignat a mirar. Amb encert o sense, per mi el dia 1 no va començar el 1 de Juliol sino el dia després de maleïda l'assamblea dels nassos.
Aurora
10/11/2010
Manel no ho dubtis....l'actual president està complint totes les promeses electorals fins i tot moltes que no agraden majoritàriament als culers.....només caldria per donar una empenta més que el nostre president consideri que l'anterior president no va actuar adequadament amb tots nosaltres ( dic nosaltres ja que tinc una discapacitat...encara que no vaig en cadira de rodes)
A.M.F.F.
10/11/2010
Ja vaig dir la setmana passada que l'Associació et recolza, Manel. I realment, has lluitat i lluites incansablement. Ja et mereixes també arribar a Ítaca, com tots nosaltres. Volem solucions, ja!
Xavi Llop
10/11/2010
‎"La meva moral, malgrat que Can Barça sigui una festa a la qual encara no se’ns ha convidat, no se sent abatuda. Voleu saber per què? Perquè no estic sol. Us tinc a vosaltres. Cada dia feu que s’obrin finestres a l’esperança. Cada minut in...duïu la llum que il•lumina l’habitació." Manel aquesta reivindicació, de justícia, és el somni col·lectiu de tots que hem de fer que s'esdevingui realitat ja per part de la Junta Directiva. MOLTS, MOLTÍSSIMS ÀNIMS, ENTRE TOTS HO FAREM.
Jordi M
09/11/2010
Un article molt maco. Estem i estarem amb tu! Endavant i esperem que es resolgui, finalment, el que és just.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1