Dijous, 25 de novembre de 2010 | 18:52
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Els fabricants de cotxes accepten la realitat: no hi haurà nou Pla 2000E

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Esperen un 2011 'complicat'
Els fabricants de cotxes accepten la realitat: no hi haurà nou Pla 2000E
Economia 24/11/2010 12:41
El president de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Francisco Javier García Sanz, ha donat per acabades les ajudes per incentivar la compra de vehicles a Espanya i ha demanat que no es generin falses expectatives al consumidor.
cotxes-9concessionari
Durant la seva intervenció en la XXV Trobada Anual d'Empresaris d'Automoció de l'Iese de Barcelona, García Sanz ha assegurat que Europa ja ha deixat de donar ajudes al sector i que Brussel·les no permetrà que es destinin subvencions a Espanya amb la situació econòmica actual.

"No tindrem possibilitat que cap administració ens doni ajuda, i hem de tornar a donar confiança al consumidor", ha sostingut, i ha advertit que prometre incentius futurs fa que el comprador es tiri enrere i endarrereixi la compra.

García Sanz ha remarcat el resultat positiu del Pla 2000E, argumentant que ha permès que el mercat es mantingui en xifres "més acceptables" i ha aportat ingressos addicionals a l'administració.

Un 2011 lluny dels objectius

Segons les previsions d'Anfac, el proper any encara es presenta "complicat" quant a venda de vehicles, amb un mercat al voltant del milió d'unitats, una xifra inferior a la de 2010.

La producció assolirà els 2,3 milions de vehicles, una xifra similar a la d'aquest any, gràcies a la recuperació dels mercats als que la indústria espanyola exporta.

Les perspectives se situen encara lluny del doble objectiu d'Anfac: recuperar els nivells de producció, entorn dels tres milions anuals d'unitats fabricades, i estabilitzar el mercat intern aconseguint volums d'entre 1,3 i 1,5 milions de turismes venuts.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1