Dilluns, 29 de novembre de 2010 | 21:22
Vostè es troba a: Inici > Política >

Benach culpa del daltabaix electoral al "desastre" de la divisió interna d'ERC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Puigcercós descarta dimitir
Benach culpa del daltabaix electoral al "desastre" de la divisió interna d'ERC
Política 29/11/2010 13:29
EP.- El president del Parlament i número 2 de la candidatura d'ERC, Ernest Benach, ha argumentat aquest dilluns que el principal motiu que explica el descens dels republicans a les eleccions és el "desastre" de la divisió interna que ha sofert el partit.
Ernest Benach en declaracions en el Parlament
Fruit d'aquesta divisió, al Congrés Nacional de fa dos anys, fins a quatre candidatures es van presentar per dirigir el partit. Benach ha declarat a Rac 1 que Esquerra va donar en aquest congrés "un espectacle" que ara li ha passat factura a les urnes perquè, segons ha dit, els problemes interns són el que més penalitzen els electors.

"La divisió interna el ciutadà no l'entén i es paga molt cara. Nosaltres l'hem pagat molt cara", ha sentenciat el número dos d'ERC, un partit que ha collit els seus pitjors resultats en unes eleccions catalanes des de 1988.

Després de passar de 21 a 10 diputats, Benach ha admès que el partit haurà d'afrontar un nou congrés, però ha assegurat que per a ERC ara l'única "prioritat" són les eleccions municipals en les quals es juguen recuperar part de la confiança perduda a les autonòmiques.

Al congrés de 2008 en el qual es va evidenciar la divisió interna dels republicans, el propi Benach es va enfrontar al president del partit, Joan Puigcercós, pel lideratge de la formació, encara que finalment van superar les seves diferències i han encapçalat la candidatura d'ERC en aquestes eleccions.

El president del Parlament ha vaticinat que Mas no tindrà problemes per ser investit president, i ha argumentat que per a la resta de formacions "no hi ha cap alternativa possible" per plantejar un opció diferent a la del líder convergent.

Sense problemes de lideratge

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha pronosticat que la reculada electoral que ha sofert el seu partit no qüestionarà el seu lideratge al capdavant de la formació.

"No ho crec -sobre si està qüestionat el seu lideratge-. Hem sofert una escissió molt dura i ahir tothom tenia molt clar que el pitjor ja ha passat", ha afirmat en declaracions a RNE recollides per Europa Press.

Davant les càmeres de Tv3, Puigcercós ha anunciat que per la seva banda treballarà per recuperar la confiança dels electors i que "s'ha d'estar a les dures i a les madures", amb el que ha volgut eliminar qualsevol dubte sobre la seva intenció de liderar el partit.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1