Dilluns, 29 de novembre de 2010 | 21:17
Vostè es troba a: Inici > RSC >

DKV xifra en dos milions de morts anuals la mortalitat per contaminació

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La qualitat de l'aire que respirem està directament influïda per la pol·lució
DKV xifra en dos milions de morts anuals la mortalitat per contaminació
RSC 24/11/2010 13:07
EP.- Al voltant de dos milions de persones al món, 300.000 d'elles a Europa, podrien morir cada any per causes relacionades amb la contaminació atmosfèrica, segons el segon informe de l'Observatori DKV Salut i Medi ambient elaborat per DKV Segurs.
9Contaminació tràfic
El document, elaborat per un grup d'experts, destaca que la qualitat de l'aire que respirem està directament influïda per la pol·lució, un fet que, a més, té una incidència directa sobre la salut de les persones. Davant la situació, el treball assenyala que la presa de mesures contra els agents contaminants és imprescindible per evitar la deterioració o fins i tot la mort.

Així, els experts expliquen que els principals efectes de la contaminació atmosfèrica en la salut van des d'alteracions pulmonars i problemes cardíacs fins a l'augment del nombre de morts, d'ingressos hospitalaris i visites a urgències. A més, apunten que, a mesura que els efectes són menys greus, el percentatge de població afectada és major.

En aquest sentit, adverteixen que existeixen grups més vulnerables a aquests efectes, entre els quals es troben els nens, a els qui pot afectar la funció pulmonar, agreujar l'asma i causar símptomes com a tos i bronquitis. Altres grups sensibles són les persones que sofreixen patologies respiratòries, cardiovasculars o diabetis, així com les d'edat avançada amb malalties cròniques.

Quant a la situació del medi ambient, els especialistes denuncien la deterioració de la qualitat de l'aire a les ciutats que, apunten, està relacionat amb el tràfic rodat, amb una contribució superior al 75 per cent de les emissions dels contaminants que més preocupen, com a partícules, òxids de nitrogen i altres precursors de l'ozó troposfèric.

D'altra banda, assenyalen que les activitats de construcció i demolició constitueixen una altra font important i molt poc coneguda de contaminació de l'aire en zones urbanes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1