Dilluns, 29 de novembre de 2010 | 21:18
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El jutge declara a Díaz Ferrán en ruïna

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president de la CEOE perd el control dels seus béns
El jutge declara a Díaz Ferrán en ruïna
Economia 29/11/2010 14:46
EP.- El Jutjat del Mercantil nombre 5 de Madrid ha declarat a l'encara president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, en concurs necessari de creditors i ha nomenat a dos administradors per controlar el seu patrimoni personal amb la finalitat de fer front als deutes de Viajes Marsans.
El jutge titular, Javier García Marrero, nomena com a administradors del patrimoni de l'empresari a l'advocada Antonia Magdaleno Carmona -també administradora del concurs de Viajes Marsans- i a l'economista Luis Arqued Alsina.

L'acte, conclou que Díaz Ferrán està en fallida ja que "l'únic ben del deutor que consta en les actuacions és l'habitatge" que l'empresari té al madrileny Parc Conde d'Orgaz, el valor del qual "no cobreix els embargaments existents".

Fonts properes a l'empresari van confirmar a Europa Press que Díaz Ferrán recorrerà l'acte davant l'Audiència Provincial de Madrid en un termini de cinc dies, encara que no tindrà caràcter suspensiu del concurs. Els creditors de l'empresari tindran un termini d'un mes per presentar els seus crèdits al jutjat dins de la fase comuna del concurs.

Aquesta decisió judicial arriba després que Díaz Ferrán no s'oposés a la sol·licitud de declaració d'insolvència presentada per Olympia Mediterrània, que manté un deute d'1,1 milions d'euros amb Marsans avalada personalment per l'empresari.

La demanda va ser admesa a tràmit el passat 22 d'octubre i a aquesta es va sumar NH Hotels, ja que tant l'empresari com el seu soci, Gonzalo Pascual, van avalar aquests deutes amb pagarés bancaris que asseguraven la seva obligació solidària.

Díaz Ferrán no ha pogut eludir ser declarat insolvent, donats els diferents embargaments cautelars decretats sobre els seus béns i comptes bancaris per diversos jutjats per cobrir els deutes de Viajes Marsans i Air Comet, que ascendeixen a prop de 417 milions d'euros i 310 milions d'euros, respectivament.

No obstant això, aquesta declaració de concurs paralitza les execucions d'embargament que encara no s'hagin dut a terme malgrat haver estat dictades pel jutge, segons estableix l'article 55 de la Llei Concursal. Els béns ja embargats podran continuar així fins a la presentació del conveni o fins a un any després de la declaració de concurs si no s'ha dictat la seva liquidació. Els administradors tenen la facultat de decidir sobre el temps d'embargament.

Pascual també anirà a concurs

D'altra banda, el Jutjat del Mercantil nombre 9 de Madrid declararà en els propers dies el concurs necessari de Pascual, davant una demanda similar presentada per les dues companyies creditores. Pascual ha reconegut que no compta amb recursos suficients per pagar els seus deutes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1