Cultura i Oci
25/11/2010 12:26
Programa Complet II Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet
Festival Internacional de Drets Humans
RASD, ¿JUSTICIA SIN GUERRA?
Gènere: Documental
Temàtica: pau, drets humans
Any i país de producció: 2009 Espanya
Durada: 51 min.
Director: Josep Lluis Penadès
Sinopsi: Yahia Mulay té 21 anys i desitja la guerra. No la voldria si visqués al seu país i no en un camp de refugiats amb més de trenta anys d'existència on es pateix malnutrició; si no veiés com torturen i assassinen els seus compatriotes; si per poder ser universitari no hagués necessitat viure vuit anys il·legalment a Espanya sense poder veure la seva família; si Espanya no hagués regalat el seu país al Marroc i a Mauritània mentre la comunitat internacional ignorava les resolucions de l'ONU. Com *Yahia, milers de joves sahrauís desitgen la guerra. ¿Qui són els responsables?

RELOJ DE ARENA
Gènere: ficció
Temàtica: violència de gènere
Any i país de producció: 2009 Espanya
Durada: 2 min
Director: David Turpin Garcia
Website: www.viudaalegreproducciones.blogspot.com
Sinopsi: Maribel és una dona atrapada entre dues generacions. Mitjançant una metàfora explica l’ultima solució que se li ha ocorregut per tal que la seva família no quedi soterrada en un desert d’odi.

LAUTARO, 500 AÑOS EN GUERRA
Gènere: ficció
Temàtica: lluita indígena
Any i país de producció: 2009 Chile
Durada: 26 min
Director: Vicente Montecinos
Website: www.cinemapuche.blogspot.com
Sinopsi: Fa 500 anys, Lautaro, un jove Mapuche, va ser segrestat de la seva comunitat per l'exèrcit espanyol invasor, i ho va convertir en esclau de batalla. De aquesta manera coneix a l'enemic des de dins per després lluitar pel seu poble. Aquesta és la història de Lautaro al 2010, demostrant que els guerrers reneixen i la lluita contínua.

MALTA RADIO
Gènere: Documental
Temàtica: migracions, drets humans
Any i país de producció: 2009 Espanya
Durada: 84 min
Director: Manuel Menchón
Sinopsi: Es fa de dia a alta mar. El pesquer “Francisco i Catalina” faena a prop de la costa de Malta. La rutina es trenca per un imprevist. Una pastera amb 51 immigrants, que va a la deriva, es albirada. Adolescents, homes, dones i una nena, porten dies sense aigua ni menjar. Després d’una votació, la tripulació decideix ajudar als immigrants i pujar-los a bord. Però la negativa de Malta per donar asil als immigrants provocarà una odissea de gaire bé nou dies, en la qual els deu pescadors hauran de conviure amb els immigrants en no més de 25 metres.

LA VERGÜENZA EN LOS TIEMPOS DEL CÓLERA
Gènere: Documental
Temàtica: salut y drets humans
Any i país de producció: 2010 Espanya
Durada: 52 min
Director: Javier Arcos
Website: www.promofest.org
Sinopsi: Centenars de treballadors sanitaris lluiten diàriament sense recursos a l’Africa subsahariana contra una malaltia devastadora, el còlera. L'estigma de patir-ho i les interpretacions màgiques persisteixen en països com Guinea Bissau, tot i que des de fa més de cent anys no hi ha secrets sobre la malaltia.

DAISY CUTTER , LA CORTADORA DE MARGARITAS
Gènere: Animació 3D
Temàtica: Drets humans
Any i país de producció: 2010 Espanya
Durada: 7 min
Director: Enrique García, Rubén Salazar
Sinopsi: Daisy Cutter explica la història d’una nena de no més de 10 anys, la Zaira, que (com tants altres) viuen la injustícia de la guerra, amb la perspectiva que li permet la seva tendra i ingènua mirada. La Zaira recull cada dia margarides per a un amic al qual troba a faltar, per no oblidar-li, per no perdre’l.

LA VOZ A TI DEBIDA
Gènere: documental
Temàtica: Memòria, drets humans
Any i país de producció: 2009 Espanya
Durada: 54 min
Director: Antonio Girón Serrano
Website: www.kinowo.net/blog
Sinopsi: Des de les primeres exhumacions l’any 2000 a Priaranza de Bierzo, no han deixat d’aparèixer fosses comunes. A partir d’aquest moment, els moviments de recuperació de la memòria històrica han impulsat la creació d’institucions, la tramitació parlamentària d'una “Llei de la Memòria” i la històrica acta judicial del 16 d’octubre de 2008 a l’Audiència Nacional. Així, aquesta pel·lícula recull tots aquests esdeveniments i debats, sent una crònica global d'aquesta dècada que, alhora, aprofundeix en els seus orígens i les seves conseqüències ara i en el futur.

EL AMBIDIESTRO
Gènere: ficció
Temàtica: memòria
Any i país de producció: 2010 España
Durada: 15 min
Director: Antonio Palomino Rodríguez
Website: www.elambidiestro.es
Sinopsi: Espanya, 1937. Un home es desperta amnèsic en mig d'un camp de batalla. Des de les trinxeres que ho envolten ningú li reconeix i no estan disposats a prestar-li ajuda. Està ferit i el temps corre en contra seva.


TERRITORIOS SIN PAZ

Gènere: Documental
Temàtica: Pau, Drets humans
Any i país de producció: 2010 España
Durada: 29 min
Director: Unai Aranzadi
Website: www.promofest.org
Sinopsi: Aborda la situació dels Drets Humans en dos conflictes armats no resolts, Chiapas i Guatemala. Les contínues agressions per part dels Estats contra les alternatives socials existents en tots dos territoris troben resistències en les lluites organitzatives per l'autodeterminació dels pobles indígenes, l'alliberament de les dones i la defensa dels drets humans.

HAROLDO CONTI, HOMO VIATOR
Gènere: Documental
Temàtica: Memòria
Any i país de producció: 2009 Argentina
Durada: 94 minutos
Director: Miguel Mato
Sinopsi: En el documental de ficció “Haroldo Conti – Homo Viator”, Conti s'explica a si mateix. A través dels seus relats literaris, la seva veu rescatada d’arxius, la recreació ficcional de les seves anècdotes i personatges, la pel·lícula ens parla d'un home i la seva obra. Prenent com a punt de partida la nit del segrest, el documental transforma el camí de retorn des del cinema - al que Conti havia anat amb la seva dona - fins a casa seva, on ho esperaven els segrestadors, en un viatge circular que culmina en una al·legoria inesperada, poètica, molt “contiana”. És el propi Haroldo Conti, aquest home que viatja, un “homo viator” com ell es definia a si mateix en el llatí que ensenyava a l’escola, qui ens guia en aquesta pel·lícula per tots els seus mons. El de les idees, el de la creació, el dels afectes. En tots, una constant: el profund amor per l'ésser humà i per la vida. “Haroldo Conti – Homo Viator”, tria explicar-ho així, en vida. Una vida que va saber viure amb intensitat i convicció. Però, sobretot, amb alegria.

SOMBRAS
Gènere: Documental
Temàtica: Immigració
Any i país de producció: 2009 França Espanya
Durada: 94 min
Director: Oriol Canals
Website: www.sombras.eu
Sinopsi: Cada any, com si formessin part d'un estrany rite primaveral, milers d'immigrants vénen a naufragar a les costes espanyoles. De vegades em sembla que aquests rostres sense nom habiten el meu pensament des de sempre. Com mostrar persones que tenen por a ser vistes? Com explicar la seva historia, quan només aspiren a oblidar?

LA AUTORIDAD
Gènere: ficció
Temàtica: immigració
Año y país de producción: 2010 España
Durada: 9 min
Director: Xavi sala
Sinopsi: Una família espanyola d'origen marroquí va de vacances i és detinguda per la policia. Després de patir un humiliant registre, les coses ja mai mes tornaran a ser com abans.

CAMAS CALIENTES
Gènere: ficció
Temàtica: immigració
Año y país de producción: 2010 Espanya
Durada: 14 min
Director: Lluc Güell, Paula Morelló
Website: www.promofest.org
Sinopsi: Mariana i Ahmed són dos desconeguts que comparteixen el mateix llit. A causa dels seus horaris invertits i la seva precària situació econòmica es veuen obligats a utilitzar el sistema dels llits calents. Mica en mica descobriran que en una situació tan extrema també pot haver lloc per a l'esperança.

Y EL CINE MARCHA
Gènere: Documental
Temàtica: drets humans
Any i país de producció: 2008 Espanya
Durada: 70 minutos
Director: Manuel Huerga
Website: http://www.manuelhuerga.com/y-el-cine-marcha/article/sobre-el-proyecto
Sinopsi: “I el cinema marxa. Una història del cinema al servei dels Drets Humans" és un documental dirigit per Manuel *Huerga i produït per Amnistia Internacional i Mediapro per commemorar el 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans. Al llarg d'una hora, amb Antonio Banderes com a narrador i a través de destacats fragments de pel·lícules, el documental explica el paper del setè art en la lluita pels Drets Humans.

ESPEJITO DE COLORES
Gènere: Documental
Temàtica: Medi ambient i drets humans
Any i país de producció: 2008. Argentina
Durada: 72 min
Director: Miguel Mato
Sinopsi: Documental sobre la mineria a cel obert i els seus efectes depredadors. També reflecteix la resistència dels habitants dels pobles afectats.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosfera
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.225)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | EconomiaDigital.cat | CulturaiOci.com | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS per Bab Soft
elDebat.cat