Vota
Resultat:
41 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 29/11/2010 a les 23:59h

Polític nul

No deixa de ser encertat que Joan Puigcercós demani a Joan Ridao un paper que li expliqui les raons per les quals ERC ha perdut més de la meitat dels diputats. Sobretot perquè Ridao, al seu torn, també va perdre més del cinquanta per cent de la representació al Congrés dels Diputats ara fa dos anys. I, com que sembla que aquesta serà l'única mesura que prendrà la direcció republicana, em semblaria igualment oportú que ja anessin demanant informes d'aquests als futurs caps de llista de tots els ajuntaments.

Però, per si de cas, aquí van alguns suggeriments amb què omplir uns quants fulls: D'entrada, ERC no té la culpa de l'ensorrament de Lehman Brothers, ni de la crisi de les subprimes, ni de la cotització del iuan xinès. ERC no és responsable dels incompliments de Zapatero, ni tampoc del hooliganisme del PP. Així com la direcció republicana no és culpable de la sentència del Tribunal Constitucional, ni de la fúria espanyolista del PSC en plena campanya. Com que Puigcercós i companyia tampoc no tenen la culpa de les escissions, ni de la fugida de militants... De què tenen la culpa més que -com diu Puigcercós- d'haver fet una bona campanya?

I ja està bé de donar la llauna amb el segon tripartit, la pluja fina, les poltrones, el patriotisme social, José Montilla, la bandera de Governació i allò del nul polític. O era polític nul? Fi de l'informe.

COMENTARIS

+0
-1
molt bona
Jaume Figueres, 30/11/2010 a les 20:59
Cots, has sigut tan sarcàstic que en un primer moment he pensat que el defensaves.
+0
-2
Torna Carod, torna!
Anònim, 30/11/2010 a les 20:22
.
+7
-5
Cap Cot
Agustí, 30/11/2010 a les 19:04
No sé que carai censures, Cot. Si ets prou demòcrata per jutjar els polítics com a bons, dolents i fins i tot nuls, amb arguments tronats, hauries de ser poru civilitzat per accceptar que a tu et qualifiquem de "nul". Perquè jo ho penso, que ets justet o ressentit. O potser el que et molesta és que molts pensem que treballes a sou de CIU?
+5
-6
crueltat necessària
Jaume S, 30/11/2010 a les 18:09
Cot ets cruel. Però ben bé s'ho mereixen
+9
-2
el poble és sobirà
sometent, 30/11/2010 a les 17:23
El poble és sobirà. El poble ha decidit. El poble té memòria de peix.

Calia un daltabaix polític, no un sant-tornem-hi!

El poble és sobirà. El poble ha decidit. El poble té memòria de peix.

Vergonya de conciutedans
+11
-3
Fins al cap d\\\'amunt
Pere I, 30/11/2010 a les 17:04
Vagi per endavant que no sóc ni militant ni tinc interesos personals ni \\\"poltrones\\\" de cap mena, però ja n\\\'estic ben tip de tota aquesta gota malaia amb la qual ens esteu aclaparant des de fa mesos amb ERC. Calia treure\\\'ls del mig i ho heu aconseguit. Es clar, el que ha fet ERC és imperdonable, dos tripartits i posar un andalús a la gene, jo els jutjaria per crims contra la humanitat. Ara, o la memòria us falla o el que realment sou és uns esbirros per contribuir a tornar el poder a qui realment li toca, als que van pactar amb el PP, la dreta rància espanyolista, els primers que van vendre i retallar l\\\'Estatut, els que sota el seus mandats van barrar el pas a qualsevol esbós d\\\'independentisme, SEGUIM?????????
+3
-11
QUI?
Arcarons, 30/11/2010 a les 16:54
De qui parleu? ERC? què és ERC? Ah, ERC, aquells llestos que es van vendre -dues vegades- la pàtria, la mare i l'ànima a canvi de RES DE RES -excepte les poltrones, és clar-. No patiu, no tornaran a ensomar poder en setanta anys més.
+11
-0
la catalunya negra
xirau palau, 30/11/2010 a les 16:50
als independentistes de debo, ens esperan anys molt negres, el debat independentista amb Ciu al govern, se ha tancat, gracies quintacolumnistes, gracies per haber fet la feina bruta a Ciu
+10
-2
sic.???
peret2, 30/11/2010 a les 16:13
A Esquerra li falta paciència, sobretot dels seus votants, i els seus militants, haurien de ser més batalladors.
En quan a SI, em sembla una operació a l'estil que varen fer en colom i la rahola però sense "embrutar-se".
Quan tindran el carnet de CiU..?
+1
-6
Cuanto menos bultos, más claridad
Eduardo González Palomar (Manlleu), 30/11/2010 a les 16:07
Conocedores de que las innumerables encuestas realizadas hasta la fecha se empecinan en representar tan expresiva talegada electoral, a sólo unos días de la celebración de otros comicios autonómicos, desde ERC se ha echado mano, con el propósito de mantener prietas las raquíticas filas, de unas de las estratagemas más incandescentes de todo el manual nacionalista por antonomasia: el enemigo externo (Andalucía). Después de siete años en el poder ejecutivo en Catalunya, finis coronat opus, idóneos para revertir todo género de supuestas injusticias recaudatorias; tras permanecer desaparecidos en medio de refriegas en las espesuras de la identidad y la imposición lingüística; sacudidos de carnes en todos los frentes donde aún conservan algún representante público sentado en mullido escaño y emboscados por belicosas facciones salidas de su propia soldadesca, sólo alcanzan a sorprendernos con la ocurrencia de tocar a rebato, en salida de rocín tuerto, con torcido rostro de este jaez: “en Andalucía no paga ni dios”. Para más inri de los agresores, quizá para descargar tan debilitada acometida, a los agraviados e ingeniosos andaluces, les baste con rehuir el combate cuerpo a cuerpo y desde su amplificadora posición moral desarmar al provocador independentista contrapunteando a pipiricojo aquel popular latiguillo a ritmo de alegrías… “con las bombas que tiran los fanfarrones…”.
+6
-6

josep_7491, 30/11/2010 a les 13:48
Pel que a mi respecta ho tinc clar: No varen saber engegar a dida als impresentables de l'Herrera, de'n Saura i companyia. És a dir, als mateixos responsables del desastre del PSC. El que pasa, és que aquests tenen uns militants que són gent caparruda, i, al igual que els del PP i companyia, sempre els votaran, per malament que ho facin. Son gent que no tenen capacitat d'anàlisi objectiu, incapaços de veure més enllà del que diuen els seus partits, per desastròs que sigui.
+4
-11
No hi ha recanvi
Sir James, 30/11/2010 a les 13:33
A ERC no hi ha recanvi. Va anar marxant del partit durant els dos tripartits. La inconsistència del seu discurs ha comptetit amb la del d'ICV, amb uns votants que serien feliços vivint a qualsevol lloc allunyat d'occident. Mas serà un gran president. Entre altres coses perquè és un senyor seriós.
+9
-12
Artticle lamentable
Petet (Miami), 30/11/2010 a les 11:07
Noi, no sé que t'ha passat aquests darrers anys. Et considerava una de les grans promeses del periodisme català. Però has anat caient i caient. Ara ets un simple hooligan incapaç de fer un anàlisi mínimament objectiu. Fots pena!
+0
-5
A Carme 10:30
Anònim, 30/11/2010 a les 10:36
Molt interessant.
Explica un pauc + aiço de: "visió carlista". Mercès
+24
-4
La independència avança
CARME - Baix Llobregat, 30/11/2010 a les 10:30
Abans del 2003 només Esquerra parlava de ser independents. En laporta pujolejava, igual que en lópes tena i altres . Després del pas d' ERC pel govern amb el seu pobre 14% de vots, l' opció independentista ha crescut i com tots els creixement forts ho ha fet amb crisi.
Però ara les opcions es clarifiquen : l' autonomisme sociovergent encara la que sap que és al darrera oportunitat de "cosir-nos" a ejpaña amb l' esperança que al sortir de la crisi el poble català aguantarà 23 anys més de psc guanya a madrit i ciu a Catalunya i tots feliços. I sobre tot bon tracte pels caos de currupció que cdc i udc tenes ja als jutjats ejpañols que fan el que madrit mana.
L' ejpañolisme anticatalà a Catalunya té el 15% de vots : el que es normal en una societat a punt d' iniciar el procés de descolonització.
L' independentisme radical te el 12% ara que s' ha presentat ostiat ( ERC ) i ostiant-se ( SCI i Rcat ). Que ningú estigui tant cec com per no admetre que ERC te una bona base de militants capaços de pencar i refer el partit arreu del país i que SCI te dos líders carismàtics ( laporta i lópes tena ) que ara que tenen dret a sortir a la tele faran forat en el seu electorat natural : els joves de classes mitjanes i altes que n' estant cansats de pactismes i pors. De fet en carretero ha perdut perquè te una visió carlista del país i SCI han representat millor l' imatge moderna i valenta que encaixa amb l' Europa del s XXI.
+16
-4
NI ESQUERRA S' ENFONSA, NI CIU ARRASSA
Anònim, 30/11/2010 a les 10:19
En mas va portar ciu al 2003-2008 als seus pitjors resultats històrics des de 1980 i ningú va demanar dimissions ni tampoc van fer cap estudi ni cap esmena. De fet ara han guanyat amb una programa de no - compromís a res. L\\\' independentisme es prou potent per anar dividit i disposar de dos grups al parlament per fer la pinça sobiranista a la sociovergència que ja tenim de facto. Abans en pujol es torejava els d\\\' Esquerra i al Parlament tothom hi estava d\\\' acord ; ara al Parlament en MAs tindrà foc creuat de les dues bandes i haurà de respondre a aquest independentisme creixent que tot i el desastre del govern montilla i la crisi no l\\\' ha votat.
Els vots que recupera en mas ( 38% de vots, com al 1999, cap proesa amics que en pujolet arribava al 42-46% !! ) li venen del psc que cau al 18%!!! , però entre ERC, SI I Rcat queden a tocar del 12%...es a dir, que com va dir l\\\' oriol pujol \\\"tenim molts vots del psc\\\".
L\\\' independentisme ja te prou massa crítica per disposar d\\\'una força liberal i una d\\\' esquerra amb que arribar a tota la societat i això és el millor que es pot constatar d\\\' aquestes eleccions.
Al 2003 ERC tenia molts vots anti-pp no independentistes, ara en canvi els que te ho són tots i covençuts després de les campanyes de descredit ( per exemple la bandera de governacio : ara veurem que fa en mas quan tingui una denúncia per no posar-la !! ) , igual que els de SI i Rcat. Malgrat que els mitjans que rebeu subvencions de la Gene i ara espereu les del govern mas canteu les meravelles de ciu , el rei artur ha recuperat només i malgrat l\\\' ajut de cal godó, rac1...etc el que li va deixar en pujol però amb dos flancs sobiranistes que l\\\' amenacen. El peix al cove ara ho te francament pitjor que fa 10 anys.
+7
-13
Dias comptats a CyU o Esguerda
Anònim, 30/11/2010 a les 09:53
Viam aquesta "Catalunya Millor". S'acaba l'autonomisme. CyU ten los dias comptats, com Esguerda (ex. E.R.C.)
L'impotència politica provocarà l'auto determinacion de Catalonia!
Visca!
+7
-8
Futur complicat
AV, 30/11/2010 a les 09:48
Sóc convergent, però deixeu-me dir que a Esquerra li veig un futur una mica complicat. Si el partit d\\\'en Laporta no perd massa els papers, és a dir, segueix en la seva fermesa independentista, però no es decanti massa cap a dreta o a esquerra, crec que a ERC li espera un futur difícil, tota vegada que per què anar a buscar una marca blanca, si ja tenim l\\\'original pel mateix preu?
A CiU espero que anem fent la feina, potser massa a poc a poc, però com a partit de govern, hem d\\\'anar fent bascular el conjunt del país cap a posicions més sobiranistes. Crec i espero que la independència arribarà, però per a que això passi n\\\'hem d\\\'estar la gran majoria convençuts (jo ja n\\\'estic) i quan arribi el moment, potser ERC tornarà a tenir un paper més important, com a partit nacional i d\\\'esquerres.
+10
-8
Quo Wadis Esquerra ?
Catalanet, 30/11/2010 a les 09:00
Esquerra (abans E,R,C,) no tornarà a ser potent fins que reconegui errors, demani perdó als electors i canvia alguns càrrecs que han posat la pota al menys fins el genoll...Ah, també hauria de canvoar d'estil la nova Executiva que tal com li va manar el Congres haurai de ser dialogant i mirar de lograr la unitat, acceptant corrents d'opinió diferents d'estratègia si és que ara es donenessin. Aquest és un camí feixuc d'autèntica renovació
+18
-10
Ara és massa tard
Anònim, 30/11/2010 a les 06:48
ERC l'ha cagada i ben grossa. a partir del 10-J hauríen d'haver trencat el tripartit per DIGNITAT ! van voler aguantar la poltrona 4-5 messos més i així els hi ha anat.
Visca SI
+15
-8
Esmolant els ganivets?
Josep Brâut, 30/11/2010 a les 01:47
Bona columna. De tota manera esperem que a ERC rentaran la roba bruta a casa. En cas contrari, tindrem això:

http://descans.blogspot.com/2010/11/dimecres-sants.html


FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Confieu en la presidència d'Artur Mas?
Vots totals: 604


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: