Vota
Resultat:
1 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 02/12/2010 a les 08:16h

El Museu de l’Art de la Pell mostra la pell d’Europa

Darrera exposició monogràfica del projecte La Pell del Món.

Aquest dimecres, dia 1 de desembre, s’ha inaugurat al Museu de l’Art de la Pell (MAP) la darrera exposició monogràfica que configuren el projecte La Pell del Món. Es tracta de la mostra “La Pell d’Europa”, en la qual es poden veure un seguit de peces en pell elaborades al continent europeu.

“La Pell del Món” és un projecte de sensibilització i participació impulsat per l’àrea de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal d’Osona i pel Museu de l’Art de la Pell que té per objectiu obrir la col•lecció del Museu a la societat osonenca a través de les explicacions proporcionades per persones nascudes a fora de la comarca.

El projecte consta de diverses fases: la primera es va concretar en el procés de documentació dels objectes amb informadors procedents de diversos països del món. Posteriorment es van preparar quatre exposicions monogràfiques (La Pell de l’Àsia –que es va poder veure al Museu entre els  mesos de juliol i setembre del 2009-, La Pell d’Amèrica, La Pell de l’Àfrica i La Pell d’Europa durant l’any 2010), i finalment, algunes de les peces exposades s’incorporaran a l’exposició permanent del MAP.

L’acte d’inauguració va anar a càrrec del regidor de cultura de l’Ajuntament de Vic i vocal del Consorci del Museu de l’Art de la Pell, Xavier Solà, de la consellera de l’Àrea de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal d’Osona, Milagros Martinez, de la directora dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Gemma Boix, del director del MAP, Emili Bayón, i del participant en l’exposició Jesús Ureña.

“La Pell d’Europa” és un recorregut continental per com França, Gran Bretanya, Països Baixos, Itàlia o Espanya a través de les peces del MAP, explicades per persones nascudes en aquests països que, a través de records, anècdotes i vivències, ens aproximen a les cultures europees presents a la comarca d’Osona. L’exposició romandrà oberta fins el 30 de gener.

L’exposició permet al visitant endinsar-se, a través d’un conjunt de peces de pell, en la realitat personal i cultural de diversos ciutadans d’Osona procedents del continent europeu. Cada peça va acompanyada d’un plafó explicatiu on els participants comenten la peça i aporten informació sobre el lloc d’origen, la cultura del treball, els usos i costums i el context cultural del país de procedència. La mostra es complementa amb informació audiovisual sobre els objectius generals del projecte, i amb els testimonis enregistrats dels informants i la seva relació amb les peces del museu.

Tant el director del MAP com la consellera de l’Àrea de Ciutadania i Immigració del Consell van afirmar que una vegada finalitzades les quatre exposicions, els materials audiovisuals creats de La Pell del Món es posarien a disposició de les entitats educatives i socials de la comarca com a recurs pedagògic per treballar les diverses cultures que viuen a Osona a través de l’art.

La Pell del Món compta amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i de la Institució Puig Porret de Vic.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Els resultats del 28-N influiran a les municipals?
      Vots emesos: 106
Edicions locals

Consum

El nou Codi de Consum de Catalunya

El Codi de Consum de Catalunya amplia, actualitza i millora els drets de les persones consumidores al nostre país i el dota, en l’àmbit de consum, d’un marc jurídic complet que vol esdevenir model de referència en molts sectors de l’activitat econòmica.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: