Dijous, 2 de desembre de 2010 | 18:54
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

José Luís Baltar: 'Reduir ajuntaments suposaria deslligar una guerra duríssima'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ha protagonitzat els Esmorzars de la Fundació Democràcia i Govern Local
José Luís Baltar: 'Reduir ajuntaments suposaria deslligar una guerra duríssima'
02/12/2010 13:25
Jose Luís 9Baltar
PressDigital.- Nova –i reeixida- edició dels Esmorzars informatius de la Fundació Democràcia i Govern Local. El President de la Diputació d'Ourense, José Luis Baltar Pumar, ha defensat el model de gestió de residus de la institució que presideix i ha repassat l'actualitat municipal.
Baltar, un històric del PP gallec, ha defensat, en un esmorzar en el qual col·laboren PressDigital i Servimedia, el model integrat de gestió de residus i del cicle hidràulic que la Diputació d'Ourense va engegar després de la desaparició de la Mancomunitat Intermunicipal de la Comarca de Limia. "Si la gestió és convertir els problemes en oportunitats, aquesta vegada va ser un èxit", ha defensat.

I és que el seu model no passa només per donar serveis als petits municipis –la gran majoria a Ourense- sinó fer-ho amb ells, repartint costos i garantint cobertura a un territori molt atomitzat.

Revisió de l'Estat de les Autonomies

Baltar no ha descartat que en els propers anys s'hagi de dur a terme una reestructuració territorial de l'Estat de les Autonomies, ja que al seu judici el primer ha de ser "salvar el país". No obstant això, no és partidari de reduir el nombre d'ajuntaments, ja que "esclataria una guerra duríssima".

A més, assegura que no coneix cap fòrmula alternativa convincent: "No hi ha ningú que  garanteixi als ajuntaments petits que seguiran sent unitats de gestió com ho són ara mentre tenen l'ajuntament. Passarien a ser una parròquia".

"Cal buscar una fórmula que respecti aquests sentiments i l'amor al concello on has nascut, i que tingui en compte la situació econòmica", ha reflexionat. Sobre el finançament, s'ha queixat del "calvari" que han hagut de patir els 'municipalistes', considerats, segons ha advertit, com "la ventafocs de l'administració".
jose luis 9baltarLa Fundació Democràcia i Govern Local

La Fundació Democràcia i Govern Local és una entitat constituïda al maig de 2002 per iniciativa de la Diputació de Barcelona. La seva finalitat és contribuir i recolzar tot tipus d'actuacions i iniciatives per al coneixement, l'estudi, la difusió i l'assessorament en matèria de règim local.

Al mateix temps, ha estat concebuda com a lloc de trobada i d'intercanvi, en el qual les diputacions, els cabildos i els consells puguin posar en comú les seves experiències i coordinar esforços per afavorir el desenvolupament de les seves funcions de cooperació i assistència a les entitats locals.

Actualment, el seu Patronat està integrat per la Diputació de Barcelona, Diputació de La Coruña, Diputació d'Alacant, Diputació de Badajoz, Diputació de Cáceres, Diputació de Girona, Cabildo Insular de Gran Canària, Diputació de Granada, Diputació d'Osca, Deputación de Lugo, Consell Insular de Mallorca, Consell Insular de Menorca, Diputació d'Ourense, Diputació de Pontevedra, Diputació de Sevilla, Cabildo Insular de Tenerife, Diputació de Toledo i Diputació de Zarazoga.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1