Dijous, 2 de desembre de 2010 | 18:38
Vostè es troba a: Inici > Política >

Nou 'favor' de Guerra al PSC: L'Estatut 'no és admissible'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Després de Bono, és la segona veu crítica amb el 'germà català' després del 28N
Nou 'favor' de Guerra al PSC: L'Estatut 'no és admissible'
Política 01/12/2010 17:35
Noves critiques del PSOE als seus 'germans' catalans. Si immediatament després de les eleccions era José Bono el que mostrava la seva alegria per la victòria de CiU, ara ha estat Alfonso Guerra el que ha acusat a Catalunya i Euskadi de voler anar "més enllà" de la Constitució.
Les declaracions de Guerra són un nou gerro d'aigua freda, ja que ha apuntat directament a l'Estatut, projecte del que han fet bandera els socialistes catalans. En un acte de commemoració del 32 aniversari de la Carta Magna, l'històric socialista ha lamentat que "alguns han volgut canviar la Constitució fent una Llei que és un Estatut d'Autonomia, i això no és admissible".

No per estar acostumats aquestes crítiques fan menys mal al PSC, especialment en un moment delicat com l'actual, quan el partit tracta de recompondre's després de la patacada electoral. En aquest sentit, el secretari d'organització dels socialistes catalans, José Zaragoza, va respondre amb duresa a les paraules de Bono, assegurant que aquest no té "cap simpatia" pel partit català.

Guerra, encara que ha aclarit que les comunitats autònomes tenen dret "a la seva pròpia identitat", ha recordat que el tenen "fins que no espatllin el projecte col·lectiu de tota Espanya".

En finalitzar la seva conferència, ha fet una crida a potenciar el paper d'Europa per sobre dels nacionalismes, i ha criticat especialment a l'Alemanya d'Angela Merkel: "En aquest moment el nacionalisme alemany està perjudicant molt la capacitat d'Europa de ser una gran potència perquè s'ocupen només d'ells, i no del conjunt dels països europeus".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1