Vota
Resultat:
9 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 02/12/2010 a les 23:59h

El Baix Llobregat català

El PSC es troba al cap del carrer. Ha governat la Generalitat durant set anys i, al final, el resultat de dos presidents socialistes -el segon dels quals, símbol pretès de la immigració metropolitana- ha estat que CiU ha passat a ser el primer partit del Baix Llobregat, amb victòries incontestables a quatre de les cinc primeres ciutats de Catalunya. El cas de Barcelona és especialment sagnant: el PSC ha obtingut menys de la meitat de vots que CiU.

Tot plegat indica que els socialistes catalans no poden governar una institució com la Generalitat si no aconsegueixen demostrar que són capaços de confrontar, de forma oberta, els interessos de Catalunya amb els del PSOE. Ningú no se'n recorda, esclar, però a Madrid hi ha 25 diputats catalans que han fet -i continuaran fent- el tristíssim paper de votar el que els posin al davant, sigui el que sigui i signifiqui el que signifiqui. Cap ni un d'entre ells ha discrepat mai de la línia oficial del PSOE. És més, la seva cap de llista, Carme Chacón, s'ha permès criticar en públic -verbalment i per escrit- alguns gestos del PSC que la ministra ha considerat massa catalanistes.

Probablement, després de la desfeta, el PSC s'escorarà cap al PSOE. És l'única referència segura, a hores d'ara. Però, si ho fan, cometran un greu error perquè el Baix Llobregat el que demana és més catalanisme. I no era aquesta la Catalunya real?

COMENTARIS

+2
-1
ERC paga una estratègia de sentit nacional
YuriBCN, 03/12/2010 a les 10:04
Aquest article demostra que Esquerra ha portat el PSC a una posició en la que s'haurà de posicionar nacionalment, per fi i definitivament.
Ho ha pagat, i segurament ho pagarà. Però estic convençut que s'haurà de reconèixer l'encert històric de l'estratègia.
Els partits són eines sociopolítiques, i com totes les eines, o es tenen ben esmolades o es substitueixen. Espero que, després d'aquest fort desgast, se sàpiga tornar a esmolar aquesta eina que encara pot ser summament útil per a la nostra nació, la nostra societat, la nostra ciutadania.
+4
-0
vot prestat i volàtil
Jep, 03/12/2010 a les 03:28
CiU ha guanyat de llarg per una senzilla raó, perquè la majoria de catalans i catalanes estaven FARTS del tripartit, de la seva inoperativitat, del seu guirigall, de la seva nefasta gestió, del seu seguidisme del PSOE...Quan les coses pinten tan malament, la gent s'agafa al que pot i en aquest cas l'alternativa clara era CiU, precisament la força que inútilment aquest trist tripartit s'havia marcat com a objectiu fer desaparèixer. Per tant, caldria que CiU tingués en compte aquest vot prestat, que per la seva mateixa naturalesa (no estrictament convergent) serà molt volàtil en les properes eleccions si CiU no respon a les expectatives creades.
+5
-1
A purgar els errors, ERC!
Jep, 03/12/2010 a les 03:13
Ja és el súmmum dir que la monumental errada estratègica d'ERC apostant pel tripartit i fent Montilla president, errada que ara ha quedat prou palesa amb el càstig rotund al tripartit, ha guanyat. Recordo encara les paraules de l'Iceta dient que això del govern catalanista d'esquerres era una aposta a llarg plaç, cosa que segur compartien els d'ERC, com van demostrar amb el pacte d'amagat del segon tripartit i ben segur que haurien reeditat si els catalans i catalanes ens haguéssim deixat enredar un altre cop. Ara a purgar els errors i reflexionar, nois.
+3
-1
ERC ha guanyat?
Jep, 03/12/2010 a les 03:05
ERC ha guanyat? 7 anys intentant fer desaparèixer a CiU i arrossegar el vot d'esquerres del PSC vers ells i perden 10 escons i CiU en treu 62. Ara resultarà que la vocació d'ERC és fer-se l'harakiri pel país. Realment, qui no es consola és perquè no vol.
+3
-2
Sabeu què és visió de país?
Anònim, 03/12/2010 a les 01:40
Aquest és l'efecte més HISTÒRIC del Govern Montilla. Catalunya ha ampliat la base NACIONAL indiscutiblement, i aquesta és la MAGNÍFICA obra que ens deixa el llegat d'ERC.Gràcies al tripartit Presidit per Montilla, el Baix Llobregat vota...al catalanisme, i a més crea una crisi al PSC que no pot acabar bé per encabir-hi a tothom. ERC HA GUANYAT, LA SEVA ESTRATÈGIA HA FUNCIONAT.
+8
-0
separar el gra de la palla
Antònim, 03/12/2010 a les 01:29
Sembla que s'acosta l'hora de la veritat per a la socialdemocràcia catalana, per a refundar un centre esquerra de país, modern i europeu, i sense interferències madrilenyes, és a dir també sobiranista

Quins seran els valents a fer el primer pas?

El futur és per als valents, i encara que sembli ridícul, cal fer-ho amb il·lusió

ai, ai, ai, massa culs enganxats a les poltrones
quina xusma!





+5
-0
Totalment d'acord
Anònim, 03/12/2010 a les 01:01
Totalment d'acord. El pitjor que podria fer el PSC és diluir-se encara més en el PSOE. I el paper dels 25 diputats catalans del PSC fa, senzillament, oi, com diuen els mallorquins.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Qui hauria de liderar ERC en el futur?
Vots totals: 517


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: