El Partit Humanista de Catalunya manifesta el seu rebuig a l’atac israelià

diumenge 28 de desembre de 2008

El Partit Humanista de Catalunya manifesta el seu rebuig a l’atac de l’exèrcit israelià contra la població palestina i alerta contra la nova escalada de violència al Pròxim Orient.

El desmesurat ús de la violència israeliana només provocarà el començament d’una guerra oberta amb Hamàs amb les pitjors conseqüències per a la població civil palestina i israeliana.

Els humanistes exigim l’aturada immediata de la violència i demanem al nostre govern i a la Comunitat Internacional la creació de les condicions necessàries per arribar a una resolució pacífica del conflicte.

Entre d’altres, s’ha de reconèixer l’existència de l’Estat Palestí i procedir a la retirada de totes les forces d’ocupació. S’ha de permetre l’entrada d’ajut humanitari i proporcionar els recursos per a la reconstrucció del país i per possibilitar el seu funcionament autònom.

Però, sobretot, pels humanistes, s’ha de cercar el camí de la no violència i la reconciliació entre els pobles. Això, només serà possible si es crea un consciència planetària de rebuig a tota forma de violència. Quan els pobles demanin que s’aturi la barbàrie, llavors, els sectors més progressistes, conciliadors i humans podran prendre el protagonisme i donar direcció al moment històric que vivim.

0 comentarios: