Divendres, 3 de desembre de 2010 | 18:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

Puigcercós guanya temps amb un 'no d'entrada' a Mas

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
A l'espera d'esdeveniments al si d'ERC
Puigcercós guanya temps amb un 'no d'entrada' a Mas
Política 02/12/2010 17:11
Joan Puigcercós està a la corda fluixa. És per això que ha preferit guardar temps i donar un "no d'entrada" a la investidura de Mas fins a veure com es desenvolupen els esdeveniments dins del partit. Demana a Mas que detalli quin concert econòmic vol.
Puigcercós, ha anunciat que el seu partit planteja un "no d'entrada" a la investidura del capdavanter de CiU, Artur Mas, com a proper president de la Generalitat, encara que ha admès que la negativa a recolzar a Mas no és definitiva.

En declaracions als periodistes després de reunir-se durant una hora amb el líder de CiU, ha instat a la federació nacionalista a definir quina orientació vol donar a les polítiques que impulsarà en la propera legislatura, si els postulats que defensa el PP, o els de ERC, i fins que no es produeixi aquesta definició el partit republicà manté la seva negativa a recolzar a Mas.

Puigcercós ha destacat que, malgrat la reculada electoral d'ERC als comicis, el partit republicà es deu als seus més de 200.000 votants, als que van assegurar que només recolzarien al proper Govern si es complien sis condicions.

La sis condicions que planteja ERC són la convocatòria d'un referèndum independentista, aconseguir una administració més eficient, garantir les ajudes a la dependència, aconseguir un preus justs per a l'agricultura, aconseguir un sistema financer propi, i reivindicar el concert econòmic català.

Definir el concert

Puigcercós ha reiterat que està disposat a reclamar amb CiU el concert econòmic, però ha advertit que falta per veure què "entén CiU per concert econòmic".

En les files d'ERC consideren que la federació nacionalista està suavitzant el seu discurs sobre el concert, i temen que la proposta que acabi per formular CiU sigui diluïda i estigui molt lluny del model que tenen el País Basc o Navarra.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1