Dissabte, 4 de desembre de 2010 | 18:40
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Arxiven el cas de l'explosió de Gavà, on van morir sis persones

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La jutgessa no veu indicis de delicte, però deixa oberta la via civil
Arxiven el cas de l'explosió de Gavà, on van morir sis persones
02/12/2010 17:35
9explosio-gava
La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Gavà (Barcelona) ha decretat l'arxiu provisional de les diligències per l'explosió de gas en un edifici del barri ca n'Espinós del 3 de desembre de 2008, en la que van morir sis persones.
En un acte del 14 de juny que ha transcendit ara, just quan es compleixen dos anys de la tragèdia, la jutge considera que no queda acreditat que aquesta explosió i el posterior incendi de l'edifici, que a més de les víctimes mortals va deixar 37 ferits, siguin constitutius d'una infracció penal.

Després d'analitzar els informes pericials, les declaracions i la resta de diligències realitzades al llarg de la instrucció, la jutge acorda el sobreseïment provisional de les actuacions, encara que amb reserva a les accions civils que puguin emprendre als perjudicats.

En el seu escrit, la jutge especifica que l'execució del projecte de l'edifici sinistrat, quant a les instal·lacions i estructura, s'ajustava al bon fer i complia la normativa vigent en el moment de la construcció. A més, les instal·lacions de l'aigua, electricitat, telefonia, clavegueram i gas mantenien les distàncies reglamentàries.

Explica que l'explosió es va produir com a conseqüència d'una fuga d'aigua que va perforar la canonada. L'aigua va anar aprimant la paret de la canonada del gas de la via pública. Quan l'espessor de la paret no va poder suportar la pressió del gas, es va perforar sota el sòl públic i el gas es va difondre a través de camins de pas entre diverses canonades.

L'explosió es va produir quan el gas va entrar en contacte amb l'aire. Entre la fugida del gas i el moment en el qual es van donar les condicions per a l'explosió van passar entre 6 i 40 minuts. Tot això va succeir, segons la jutge, malgrat les prèvies inspeccions efectuades per Gas Natural, realitzades dins del termini reglamentari.

Llegeixi l'entrevista de CatalunyaPress amb l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, a l'abril d'aquest any.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1