Dissabte, 4 de desembre de 2010 | 18:51
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Blanco: "Als controladors, això no els sortirà gratis"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Reacció del ministre de Foment

Blanco: "Als controladors, això no els sortirà gratis"
Societat 04/12/2010 18:01
El ministre de Foment, José Blanco, considera que en 24 o 48 hores el tràfic aeri a Espanya recuperarà la normalitat. El ministre ha estat dur amb els controladors, als quals AENA obrirà expedients administratius. "Això no els pot sortir gratis", ha amenaçat Blanco.
blanc
"Si els controladors compleixen amb el seu treball, ja que ara són militars amb caràcter general, en 24 o 48 hores es podrà recuperar la normalitat. S'està carregant els plans de vol en contacte amb les aerolínies i Eurocontrol. Això requerirà algun temps. Hi ha vols que no es recuperaran, perquè ha caducat el desig de viatge dels ciutadans. Però l'important és que hi ha controladors suficients a les torres. S'han anat incorporant gradualment i hi ha personal suficient per començar a recuperar la normalitat". Aquest és el resum de la situació que ha realitzat el ministre de Foment, José Blanco, en declaracions a la cadena SER.

Blanco ha revelat que no li consta "que hagi estat necessari aplicar el decret amb cap controlador. Això no vol dir que no s'hagi produït, però no tinc cap notificació referent a això".

Quant a la situació de caos en la que el col·lectiu de controladors han posat a tot el país, amb greus conseqüències polítiques i econòmiques, Blanco ha estat taxatiu: "Això no els pot sortir gratis (als controladors). AENA obrirà tots els expedients administratius necessaris. També hi ha una actuació de la Fiscalia. Han posat en dificultat l'espai aeri espanyol. És una situació molt greu, també des del punt de vista penal. Per restablir la normalitat hem hagut d'adoptar mesures sense precedents, ja que era un xantatge inacceptable, com no s'hi havia vist mai".

Blanco a més ha ratificat les paraules i els dubtes que ja havia manifestat el Secretari d'Estat de Cooperació Territorial, Gaspar Zarrías: "La indignació dels ciutadans no és nova. Els ciutadans s'han posicionat. No sé on està el PP, si defensant els privilegis d'uns pocs o l'interès general. El PP ha d'explicar si era coneixedor de si aquestes coses s'estaven organitzant".

Quant a les reivindicacions esgrimides pels controladors, Blanco ha afirmat: "Està havent-hi un abans i un després. Els controladors cobren 300.000 euros i ara cobren 200.000. ¡¡200.000!! I els sembla poc. I hi ha un abans i un després, perquè abans hi havia una situació abusiva. Costa renunciar als privilegis, però aconseguirem que la racionalitat imperi. Ens consta que hi ha diferents posicions entre els controladors i es pressionava a controladors que volien complir amb el seu treball".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1