Dissabte, 4 de desembre de 2010 | 18:52
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El jutge ordena exhumar dos cadàvers més

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Podria augmentar el nombre de víctimes del zelador d'Olot
El jutge ordena exhumar dos cadàvers més
Societat 02/12/2010 20:39
Europa Press.- El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Olot ha ordenat aquest dijous exhumar els cadàvers de dues ancianes més després que el zelador del geriàtric La Caritat confessés haver-les assassinat, juntament amb almenys nou ancians més.
En l'acte judicial, al que ha tingut accés Europa Press, el jutge demana que es desenterri del cementiri d'Olot als dos cadàvers i que se'ls practiqui l'autòpsia a fi de contrastar la versió de Joan V.D., que va confessar a la seva declaració del 30 de novembre haver-les matat.

El zelador ha confessat haver assassinat a 11 ancians de la residència durant els anys que ha treballat en el centre, als primers amb còctels de medicaments o sobredosis d'insulina, i a les tres últimes, subministrant-los lleixiu.

L'acte recull que la investigació judicial ha acreditat la causa de la mort de les tres primeres víctimes -una d'elles va ser qui va destapar el cas-, encara que es troba pendent de concloure altres vuit exhumacions, dels quals el zelador ha confessat haver matat a sis.

El jutge demana aquesta nova prova i la fixa per a aquest divendres a les 9.00 hores perquè entén que la confessió per l'imputat "no eximeix a l'instructor de practicar les diligències d'instrucció que siguin necessàries".

En una altra providència, el jutge demana a l'Institut de Medicina Legal de Barcelona que dos perits mèdics forenses especialistes en psiquiatria elaborin un informe del presumpte assassí per determinar el seu estat psicopatológico, possibles trastorns de la personalitat, anomalies en l'esfera cognitiva, volitiva i afectiva, i el seu perfil psicopàtic.

També demana que els forenses que van estar en la reconstrucció dels fets i a les declaracions col·laborin amb l'Institut de Medicina Legal de Barcelona per elaborar l'informe psiquiàtric. A més, explica que les mostres de teixits recollides en les últimes vuit autòpsies han estat remeses a l'Institut Nacional de Toxicologia de Madrid.

Última declaració

El zelador va assegurar a la seva última declaració davant el jutge que volia als 11 ancians que va assassinar i que creu que ells li estimaven i li volien, encara que ha admès que cap li va demanar que els ajudés a morir.

Va reconèixer haver matat a vuit ancians més dels quals va admetre en la seva primera compareixença judicial i va sembrar dubtes per la mort d'un altre home, en la qual no està segur si va intervenir. També va afirmar que als ancians els va assassinar per iniciativa pròpia, que sempre estava sol, i que no li va dir a ningú que havia comès els crims.

Joan V.D. va asseverar que amb la seva actuació no ha matat a ningú, si no que els ha "ajudat a morir", perquè tenien un nivell de dependència molt alt i necessitaven una grua per moure's, circumstàncies molt precàries. "Si estigués en aquestes circumstàncies m'agradaria que m'ajudessin a morir", va arribar a dir.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1