Dissabte, 4 de desembre de 2010 | 18:41
Vostè es troba a: Inici > Política >

Zapatero renuncia a la Cimera Iberoamericana per presentar les mesures econòmiques

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reaccions: els sindicats tornen a mostrar-se molt durs
Zapatero renuncia a la Cimera Iberoamericana per presentar les mesures econòmiques
01/12/2010 18:45
9sabater-consejoministros
Conscient que el seu nou paquet de mesures donarà molt que parlar, per bé i per malament, José Luís Rodríguez Zapatero ha decidit cancel·lar el viatge que tenia previst a Argentina i Bolívia i estar present en la seva aprovació el divendres.
El cap de l'Executiu ha considerat que la rellevància de les mesures anunciades aquest dimecres aconsella que sigui ell mateix qui presideixi la reunió.

La XX Cimera Iberoamericana se celebrarà els dies 3 i 4 de desembre a la ciutat argentina de Mar del Plata. Malgrat l'absència de Zapatero, Espanya estarà representada pel Rei i la ministra d'Afers exteriors i Cooperació, Trinidad Jiménez.

I és que el paquet de mesures, que inclou entre altres la privatització dels aeroports de Madrid i Barcelona i la supressió de l'ajuda de 426 euros als aturats de llarga durada, ja compta amb l'oposició dels sindicats.

Els secretaris generals de CC.OO. i UGT de Madrid han rebutjat amb contundència les mesures anunciades per Zapatero. Tots dos han titllat les mesures d'"irresponsables" i han acusat al Govern d'actuar al servei de l'Ecofin i no dels ciutadans.

A més, i respecte a la privatització dels aeroports i les loteries, han assegurat que "contribueixen a afeblir al sector públic", i que baixant l'Impost de Societats es generarà "menys recaptació" i, per tant, "menys possibilitats d'inversió de les Administracions Públiques per a l'enfortiment del teixit productiu".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1