Publicidad
LLEIDA, 5 de desembre de 2010
Helada matinal y dia soleado Helada matinal y dia soleado
La Mañana
Publicidad

Patronat de Turisme

Noticias
Portada
Lleida
Comarcas
Sociedad
Economía
Deportes
Cultura
Espectáculos
Política
Internacional
Edición impresa
PDF La Mañana
Opinión
Editorial
L'Espurna
La Recontra
Carta del Director
Humor
Els Farrús
Marçal
Lo Pixador
Ediciones
El Pla d'Urgell
La Noguera
Suplementos
Revista
Ateneu
Servicios
Necrológicas
Clasificados
Tienda
Teléfonos de interés
Sugerencias
Envíe su opinión Enviar correo
Álbum
Álbum de fotografía
 
El Pla d'Urgell
“Viure, en i per la natura”

Lleida - J.A. Pérez  2008-09-03

L’Estany d’Ivars i Vila-sana te a mesura que es consolida la seva recuperació, va adquirint un significat especial per la gent del Pla d’Urgell, ja sigui com a símbol per a rememorar la història del territori o com una proposta per diversificar les activitats econòmiques tradicionals. Sigui com sigui, la veritat és que a mesura que l’espai natural es consolida, creix el número de persones apassionades per l’entorn.

Patronat de Turisme
Natàlia Guàrdia és una cerverina resident al Pla d’Urgell des de fa alguns anys, tècnic superior en Gestió d’espais naturals, que ha tingut l’oportunitat de conviure a l’entorn de l’Estany d’Ivars i Vila-sana als mesos d’estiu, com a col·laboradora del Consorci que el gestiona.
Natàlia no pot amagar la seva satisfacció quant ens parla de l’experiència, al marge del fet laboral, per aquesta jove de 25 anys, treballar al costat de tècnics i atendre als visitants ha estat una satisfacció sense precedents.
Natàlia ha dut a terme tasques de suport de manteniment, ha col·laborat en els anellaments científics que ha realitzat l’entitat EGRELL i ha pogut observar un gran nombre d’espècies que tan sols coneixia dels llibres de text.
La Natàlia ha acompanyat a un gran nombre de visites durant els mesos d’estiu i ha pogut comprovar la sorpresa dels visitants al observar la superfície d’aigua i la quantitat d’espècies que hi viuen. També ha compartit experiències amb gent del territori encuriosits per la recuperació, comprovant el canvi que ha suposat pel paisatge de la zona natural.
També ens relatava els comentaris d’alguns escolars que comparaven la superfície d’aigua a la del mar.
Per la Natàlia el poder treballar en aquest entorn ha estat la millor de les classes magistrals. Ella havia participat en activitats de natura en altres parcs i espais naturals, però l’experiència de l’Estany d’Ivars i Vila-sana ha estat la més gratificant.
Comentava que mai s’havia plantejat treballar els caps de setmana, i l’experiència ha demostrat que si fas allò que t’apassiona els dies o les hores no tenen importància.
Natàlia assegura que se sent part de la recuperació, ja que l’ha compartit, ha vist com poc a poc el parc es consolidava amb la seva modesta participació. Al mateix temps que ha comprovat que els visitants de la comarca, a mesura que visitaven la Llaguna es convertien en ambaixadors de les seves excel·lències .
Ha pogut comprovar com la indiferència dels joves en els primers dies d’activitats es convertien en interès per la fauna i la flora de l’entorn de l’Estany d’Ivars i Vila-sana.
Natàlia Guàrdia, deixa l’Estany després de tres mesos d’intensa activitat, amb la satisfacció de haver adquirit experiència i en comprovar, que malgrat tot, la gent del territori se sent identificada amb la recuperació de l’espai natural.


Publicidad