ICV > Parlament > notícies > ICV vota en bloc ...

Notícia

Pane07_2_
Fletxa_component
28/07/2010
ICV vota en bloc per l’abolició de les curses de braus a Catalunya

El diputat Francesc Pané ho qualifica de “festa arcaica”, rebutja el debat identitari i assegura que és una qüestió sobre “la prevalença de l’ètica humana sobre la crueltat contra els animals”

El Parlament de Catalunya ha donat llum verda avui a l'abolició de les curses de braus a Catalunya amb el vot afirmatiu de tot el grup ecosocialista a la cambra catalana. El diputat Francesc Pané ha estat l'encarregat de defensar el posicionament de la formació ecosocialista en la votació històrica que avui ha fet el Parlament de Catalunya. "No és una qüestió de prevalences territorials, de si Catalunya o Espanya", ha dit Pané alhora que ha assegurat que és una "pura qüestió de prevalença de l'ètica humana sobre la crueltat amb els animals".

 

Pané ha rebutjat la voluntat d'aquells dirigents d'arreu de l'Estat que "han volgut fer-ne un assumpte identitari" i ha qualificat aquestes accions d'"error". "No és una lluita contra els taurins sinó contra una forma arcaica", ha afegit Pané al mateix temps que ha manifestat el compromís de la seva formació "amb la sensatesa" en aquestes qüestions.

 

Pané ha vaticinat que el Congrñes dels Diputat "haurà de debatre també el que avui debatim aquí". "El món ens observa atens", ha dit Pané que ha fet una aposta per la tolerància amb els animals.

 

Amb aquesta votació del Parlament, a partir del 1 de gener de 2012 les curses de braus estaran prohibides a Catalunya. La votació s'ha guanyat per majoria absoluta amb 68 vots favorables i 55 en contra.

DL 06/12/2010 | 11:41