Article

Fletxa_component
25/11/2010
Invisibilitats

Carles Sagués

President Grup Municipal ICV-EUiA

Betulo

 

Les societats més democràtiques, les més cíviques i respectuoses, són les que incorporen amb normalitat a les seves  minories.

L'objectiu és clar: "guanyar la igualtat per viure la diferència", dins una societat inclusiva que posi els mitjans perquè això sigui així.

Un dels col·lectius que reclama aquesta igualtat d'oportunitats és el de les persones amb mobilitat reduïda. No només les que han d'usar cadira de rodes (les més visibles), també  totes les altres que per edat, malaltia, accident etc, temporalment o de forma permanent, tenen dificultats per fer una vida  normal.

És difícil pels qui de moment no patim aquestes dificultats, adonar-nos de moltes barreres, de tot tipus, que per a nosaltres són invisibles, però que existeixen i que impedeixen fer una vida normal. És, per això, molt important escoltar, conèixer, posar-se en el lloc de l'altre, abans de jutjar o decidir.

La Badalona per la qual ICV-EUiA treballem, és una ciutat inclusiva i cohesionada socialment, i això vol dir lluitar contra les desigualtats de tot tipus, com per exemple les que vivim a la via pública, amb voreres malmeses, carrers amb fortes pendents, accessos a locals i comerços, insuficients transports adaptats... Aquesta és la realitat i transformar-la és una de les nostres prioritats.

A Badalona, el col·lectiu "Deixem de Ser Invisibles", amb la seva tasca incansable, ens fa veure les moltes mancances que encara tenim.

DC 29/12/2010 | 00:45
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
193
  • Mesveure