Article

Fletxa_component
28/09/2010
El 29-S Vaga General

Josep Casasnovas -Luis Navarro

President ICV Granollers - Coordinador EUiA Granollers

Revista del Vallès

El proper dimecres, 29 de setembre, els treballadors i treballadores estem cridats a la vaga per part de les centrals sindicals CCOO i UGT. És el moment de fer valer la nostre veu, de demostrar que per aquest camí no anem bé, des d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa donem suport a la vaga general, tot entenent que la reforma laboral és injusta i inútil. El Govern del PSOE, amb el suport de CiU, han aprovat una reforma que retalla els drets dels treballadors i treballadores.

 

Contra les retallades i el gir antisocial de la política econòmica del PSOE amb el suport de CiU, cal anar a la vaga i demostrar que aquest no és el model econòmic i social que volem. Ja s’han pres mesures i vindran noves retallades dels drets: l’edat de jubilació als 67 anys, ampliar el termini pel càlcul de les pensions, la congelació de les pensions, la reducció del sou dels empleats públics, apujar l’IVA...

 

D’aquesta manera el PSOE, i en concret Zapatero, no podrà tornar a mirar a la cara als treballadors. Aquesta vaga no és nomes dels sindicats, és la vaga dels que pateixen la crisi. Els mateixos que s’han beneficiat del model del “pelotazo”, especuladors, CEOE i bancs, reclamen ara una política de retallades, “apretar-se el cinturó” a la majoria, siguin treballadors, autònoms, pimes... La vaga és la vaga dels que no han creat la crisi però l’estan pagant.

 

Ara, ens volen dir que en nom dels mercats han de prendre mesures impopulars, però una retallada com aquesta no s’ha fet en cap altre lloc d’Europa. Volen crear un estat d’ànim de resignació, de por, segons ells no hi ha alternativa.

 

Aquesta reforma laboral de la maneta de PSOE i CiU, no crearà ocupació i en canvi serà més fàcil, més barat i subvencionat acomiadar als treballadors i treballadores. Això nomes beneficia als empresaris,  dificulta la sortida de la crisi, no persegueix l’encadenament de contractes, la temporalitat, la desaparició dels contractes indefinits actuals; es facilita als empresaris el no aplicar els convenis col·lectius, en perjudici dels treballadors i les treballadores, es privatitzaran els serveis de col·locació convertint-los en un negoci. Per tot això i més el 29S tots i totes hem de secundar la vaga general. Un altre model és possible.

DS 28/05/2011 | 01:27
Fons_fixed_agenda
Fons_fixed_publications
Mesicvpergranollers
  • Mesveure