L’autor alemany Knister, creativa de “Tina Súperbruixa” ha centrat avui la primera jornada del 22è Festival de Cinema de Girona. Prop de 300 alumnes d’escoles gironines han participat aquest matí al 4t Festival dels Infants on s’han projectat les pel•lícules de “Tina Súperbruixa”. El festival inicia aquesta tarda la competició amb la projeccció de curtmetratges documentals.

“Tina Súperbruixa” és un fenomen entre els més petits. Des que al 1998, el seu autor Knister va publicar el primer llibre de la sèrie, el còmic ha estat traduït a 35 idiomes. A l’Estat espanyol, s’han venut més de 5’5 milions d’exemplars, dels quals 600.000 han estat en català. A més, “Tina Súperbruixa” va fer l’any passat el salt dels llibres al cinema i recentment s’ha acabat el rodatge de la segona pel•lícula de la saga “Tina Súperbruixa i el viatge a Mandolán”.

Per aquest motiu, Knister i “Tina Súperbruixa” han centrat aquest matí el 4t Festival dels Infants que se celebra en el marc del Festival de Cinema de Girona. Més de 300 nens i nenes d’escoles gironines han participat a la Casa de Cultura de Girona en els actes on Knister ha presentat els seus nous dibuixos, ha explicat el procés creatiu i s’ha projectat la primera pel•lícula de “Tina Súperbruixa” i imatges en primícia de la segona.

L’autor alemany s’ha mostrat satisfet de l’ampli ressò que ha tingut la seva participació al festival entre els més petits que han pogut intercanviar amb Knister opinions i comentaris sobre el personatge de Tina i les seves aventures.

Aquesta tarda es farà una segona projecció de les pel•lícules de Tina Súperbruixa i també es podrà veure la pel•lícula Matermagna, realitzada per professors de Palafrugell.

A més del 4t Festival dels Infants, aquesta tarda s’iniciarà també la competició per a la categoria de curtmetratges documentals. Durant tota la tarda, a la Casa de Cultura, es podran veure els documentals que participen en la competició.

Homenatge a Xavier Cugat

Les activitats del 22è Festival de Cinema de Girona s’allargaran durant tot el cap de setmana. Demà dissabte a la tarda es podran veure a l’aula magna de la Casa de Cultura els curtmetratges de ficció que competeixen en el festival. A la sala 2, es projectarà una selecció de pel•lícules participants al Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona.

El festival es tancarà diumenge. Entre altres, es podrà veure la 14a Mostra de Cinema Jueu que, després del seu pas per Besalú, torna a Girona amb una retrospectiva al cineasta Izzy Abrahami, establert a Amsterdam. Diumenge també es podran veure els curtmetratges de ficció, documental i animació que opten als Premis Gaudí de l’Acadèmia del Cinemà Català.

L’acte d’entrega dels premis del Festival i un homenatge al músic gironí Xavier Cugat, en el 110 aniversari del seu naixement, posarà el punt i final a la 22a edició de la mostra gironina.