Dilluns, 6 de desembre de 2010 | 19:09
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Aficionats taurins de Catalunya recolliran signatures per declarar-los BIC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pretenen que els menors de 14 anys puguin anar sols a les curses
Aficionats taurins de Catalunya recolliran signatures per declarar-los BIC
Societat 30/11/2010 19:50
EP.- La Federació d'Entitats Culturals Taurines de Catalunya pretén reunir 500.000 signatures a  tot l'Estat durant els propers mesos per promoure una ILP (Iniciativa Legislativa Popular) al Congrés amb la finalitat de sol·licitar que els toros siguin declarats Bé d'Interès Cultural (BIC).
En declaracions als mitjans, el president de la federació, Luis María Gibert, ha explicat aquest dimarts que confia que si s'aconsegueix la protecció dels toros a nivell estatal amb aquesta declaració, això comporti la derogació de l'abolició a Catalunya aprovada pel Parlament el passat mes de juliol.

Al mateix temps, els taurins sol·licitaran per llei que els menors de 14 anys puguin anar als toros sols o acompanyats, una eventualitat que a Catalunya està prohibida des de fa anys.

La intenció de la fededación és iniciar la ILP al març coincidint amb l'inici de la temporada taurina, per superar "àmpliament" a l'octubre de 2011 les 500.000 signatures necessàries.

Gilbert confia a tenir el suport de la Real Federació Taurina d'Espanya -amb els quals mantindrà una reunió el 15 de desembre-, i la resta de federacions autonòmiques i provincials perquè a través de les penyes federades aconseguir les signatures necessàries.

La federació compta ja amb la col·laboració de la família Balañá, propietària de la plaça de toros La Monumental de Barcelona que, segons el seu president, "estan disposats a tot perquè segueixi havent-hi toros" a la capital catalana. La Monumental és l'únic plaça que roman operativa a Catalunya.

Confiança en el recurs del PP

L'anunci de l'engegada de la iniciativa dels taurins de Catalunya es produeix després que aquest dilluns el Tribunal Constitucional (TC) hagi admès a tràmit el recurs del PP contra la prohibició de les curses de toros.

La federació confia que el recurs dels populars sigui favorable als seus interessos, però ha assegurat que aquesta seria una solució només a curt termini ja que "un altre Govern independentista podria impulsar una altra ILP dins de sis o set anys", mentre que el que ells pretenen és "solucionar el problema per sempre a Catalunya i a Espanya".

Una altra possibilitat política del grat del Gilbert per almenys prorrogar la prohibició uns anys és que "CiU necessiti del PP per a la investidura" del líder convergent, Artur Mas, i que entre les condicions figuri un pacte per prorrogar l'eliminació de les corregudes a Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1