Dilluns, 6 de desembre de 2010 | 18:57
Vostè es troba a: Inici > Política >

Ridao reclama un gran pacte del centre-esquerra català per a les eleccions municipals

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El secretari general d'ERC diu que el Govern hauria de posar fi a l'estat d'alarma
Ridao reclama un gran pacte del centre-esquerra català per a les eleccions municipals
Política 05/12/2010 21:38
Joan Riado, secretari general d'Esquerra Republicana, afirma que el seu partit està en condicions de recuperar terreny en les municipals i reclama aliances per lluitar contra Hereu. "El nostre objectiu són les municipals --ha dit--, perquè hi ha un molt bon treball fet als ajuntaments. Hem de sumar esforços i buscar un gran pacte amb independentistes i sectors de centre-esquerra, com els maragallistas, que no veuen Hereu com un referent".
ridao
En declaracions a Catalunya Informació, Ridao també ha demanat al Govern espanyol que "aixequi ja l'estat d'alarma", en considerar que la situació "s'ha  normalitzat i ja no té sentit ni es justifica que segueixi en peu".

Després de la garrotada electoral en les autonòmiques, el destacat dirigent d'ERC ha demanat "mesura i rigor" als seus companys de partit i ha descartat que el Consell Nacional del partit es dugui a terme abans de l'estiu. "Amb les municipals per davant, ara no toca", ha apuntat.

Consell a Portabella

Ridao ha demanat, en aquest sentit, a Jordi Portabella, el candidat d'ERC a les municipals,  "rigor i serietat", després que aquest hagi plantejat una aliança amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI), el partit de Joan Laporta, cara a les properes municipals. "A Portabella i a tots els dirigents els emplaço a deixar a un costat la polifonia. La crítica és legítima, però en els òrgans corresponents. Demano rigor i serietat. El debat sobre les aliances municipals no està obert encara. L'estratègia a Barcelona la marcarà la federació local juntament amb la direcció nacional".

En declaracions a El Periódico, Ridao també ha tingut retrets per a l'ex president de la formació i vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira. "Fa dies que no ve a les nostres reunions. El vicepresident del Govern és corresponsable del resultat. Ell presidia ERC quan es va decidir reeditar el tripartit, i ell ha estat el màxim referent institucional del partit. Carod no pot dir que passava per allà. És responsable, com la resta, de la falta de relat i dels errors".

Quant a la relació amb Convergència i Unió (CiU), la formació que formarà el nou Govern de la Generalitat en els propers dies, Ridao ha posat un pont per al diàleg. "Comencem una etapa que pot sanar les ferides amb CiU. Però, ara mateix, no s'entendria un sí o una abstenció. Votarem "no" rotundament, perquè no necessita el nostre suport, no descarta rebre ajuda del PPC i, a més, la música inicial no ens agrada. Però la nostra actitud en aquesta legislatura no serà agra".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1