Notícia

Fletxa_component
06/03/2010
Dia Internacional de les Dones

El dissabte dia 6 de març, Dones amb Iniciativa va celebrar l'acte central de la seva campanya, per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La jornada es va realitzar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (c/ Comerç. 36 BCN), durant tot el matí.

Conclusions de la Jornada "LES DONES FEM ECONOMIA VERDA"

El dissabte dia 6 de març, Dones amb Iniciativa va celebrar l'acte central de la seva campanya, per commemorar el Dia Internacional de les Dones. La jornada es va realitzar al Centre Cívic Convent de Sant Agustí (c/ Comerç. 36 BCN), durant tot el matí.

L'acte, al que van assistir un centenar de persones, va tractar sobre el paper de les dones en la nova economia verda, i sobre la necessitat d'introduir la perspectiva de gènere en un nou model econòmic basat en la sostenibilitat.

La jornada, que portava per títol "LES DONES FEM ECONOMIA VERDA", va comptar amb personalitats de l'àmbit  acadèmic, del moviment ecologista, del moviment associatiu, i de l'economia.

Van obrir l'acte la Mercè Claramunt (Presidenta de Dones amb Iniciativa), que va presentar la campanya de dones, Raül Romeva (Europarlamentari), que va presentar l'Informe del Parlament Europeu sobre la crisi (assegurat del títol clarins, demana-li al Marc) des de la perspectiva de gènere; i Ricard Gomà (Tinent d'Alcalde de Barcelona), que va parlar de la perspectiva de gènere en la nova economia verda, des de la vessant municipal. Finalment, Joan Herrera (Secretari General d'ICV), que va parlar dels canvis que proposa ICV que incorporen el impacte de gènere, per a sortir de la crisi en la que ens trobem immersos.

El primer diàleg de la jornada portava per títol "Les dones al mercat de treball, situació actual i reptes de futur", i va ser moderat per la diputada al Parlament de Catalunya per ICV, Laura Massana. En aquest primer col·loqui hi van participar com a ponents Lourdes Ribes (ASODAME, Associació de dones emprenedores de Barcelona), Teresa Torns (Professora de sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona), i Fina Rubio (Presidenta de SURT, Associació de Dones per a la Inserció Laboral).

 El segon diàleg portava per títol "Oportunitats per a les dones en el nou model econòmic: la perspectiva de gènere en el GND", va ser moderat per la Montse Aguilera, membre del secretariat de Dones amb Iniciativa. En aquest segon col·loqui  hi van participar com a ponents la Maria Freixanet (membre de Dones amb Iniciativa, del grup de treball "Dones i economia verda"), el Sergi Alegre (Responsable de l'àmbit de medi ambient d'ICV), i la Hortensia Fenández (membre d'Ecologistes en Acció Barcelona).

Amb les idees bàsiques extretes de la jornada, el grup de treball "Dones i economia verda" de Dones amb Iniciativa, ha elaborat un informe a mode de recull de conclusions i propostes de cara a un futur programa polític, que podeu trobar en format electrònic com a fitxer relacionat.

DV 09/04/2010 | 18:14
Fons_fixed_articles