Vota
Resultat:
53 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 05/12/2010 a les 23:59h

L'Espanya decadent

La tortura que han patit milers de persones atrapades als aeroports i el ridícul internacional del govern espanyol tindrà repercussions serioses no només pels sectors implicats, sinó per la credibilitat del deute públic i privat. Després d'aquesta exhibició d'incompetència, barreja d'anarquia i autoritarisme superposats, tots plegats acabarem pagant una factura en diners que ni tan sols tenim.

Els controladors aeris espanyols són un d'aquests cossos funcionarials que mantenen privilegis cortesans basats en la concepció unitarista de l'Estat. AENA és Espanya -com ho és l'AVE-, en la mateixa línia de continuïtat que ho havien estat la Guàrdia Civil o els nens de San Ildefonso. Una obsessió gran i lliure.

La diferència és que aquesta Espanya ja no és la que comandava Aznar, assegut dalt d'una piràmide feta de totxos daurats. Ni tan sols la del primer Zapatero, que llançava 400 euros als pobres i els pagava perquè es reproduïssin. Ara, Espanya és un parent pobre i pidolaire de la vella Europa, un espai sense futur i amb molts deutes.

AENA i l'AVE són dos símbols que Europa i el món es miren amb aprensió. De quan Espanya es va creure políticament francesa i financerament alemanya. I no, Espanya mai no ha passat de ser espanyola.

COMENTARIS

+1
-0
Fins quan?
pepet grill, 06/12/2010 a les 23:42
Compatriotes,
fa quatre dies vam votar en unes eleccions al Parlament de Catalunya. El Parlament nacional.
I quin va ser el resultat? cal que ho recordem? 62 escons per la unionista cyu que no ha dit ni mu...
I es comença militaritzant els controladors d'aena i s'acaba per militaritzar la societat sencera.
Els catalans com va dir en Guardiola som un petit país allà al nord i no pintem res.
Fins quan tolerarem aquesta situació de petitesa?

Fa quatre dies que vam votar!!!!
I els del regne veí ens ho van dir per activa i per passiva i aquest affaire dels controladors és un exemple...

Els espanyols no negocien, imposen.
Fins quan?
+1
-0
33
Anònim, 06/12/2010 a les 23:20
ESPANYOLS FEU RIURE!
COLLA DE LLADRES MAL PARITS!
CATALUNYA LLIURE JA!


33
+0
-0
Molt bo avui.
Anònim, 06/12/2010 a les 23:14
Gràcies.
+0
-0
cat
Anònim, 06/12/2010 a les 22:15
io no soy separatista, me siento catalan y español,soy antifranquista total,ademas que era un traidor no solo del pueblo catalan si nos tambien de españa entera.Yo lo que quiero es que el dinero de cataluña se quede en cataluña,si ai que dar una pequeña parte por el ejercito la policia y estas cosas vale,pero que cada comunidad pague lo mismo y que cada comunidad se atogestione ella misma,no esos politicos incompetentes y payasos de madrid que solo hazen que enfrentarnos entre nosotros y robarnos dinero pa darlo a los vagos del sud,encima nos llamais "takaños" tiene huevos la cosa.BASTA YA DEL EXPOLIO QUE ESTAMOS SUFRIENDO,O TODOS MOROS O TODOS CRISTIANOS.y cuando hablo de cataluña que es de las que paga mas tambien defiendo a madrid y a valencia que tambien pagan mucho.el unico separatista que hay eres tu
+0
-4
Anda y que os ondulen con la Per Ma Nente
Anònim, 06/12/2010 a les 21:56
A cascarla separatas del cazzo, hijos del Somorrostro y del Chabolismo de Montjuich. Is a Sarriá a Calvo Sotelo, zona española. Putos. Arrastraos. Que os den por el culo. Viva el Imperio, Viva la España Profunda, Viva Peret, Viva Carmen Amaya y abajo los zarrapastrosos separatas. Sois un eructo, un orín, un mojón de mierda.
+2
-0
Guerau es el rei del la xarxa
Roda, 06/12/2010 a les 21:47
Guerau, com sempre la claves.
+5
-0
Els autonomistes decadents
Saa, 06/12/2010 a les 18:08
Seguint el raonament de l' anònim de les 17'54 hores dubto que cap nació que ara és estat independent hagués fet mai el pas cap a la independència.Això ho pots preguntar als noruecs, als canadens,estadounidencs o d'altres.
Precisament els poc competents governants de l'autonomia són els principals obstacles per la independència, tal vegada perquè en una Catalunya independent s'haurien de buscar la feina en una altra cosa.
Cobrant de l'erari públic els seus sous d'expresidents els srs.Pujol,Montilla,Maragall,Benach,Carod o Saura algú pensa que seran artífexs del procés d'emancipació nacional.
+1
-1
NO ENS ENGAYEM
Anònim, 06/12/2010 a les 17:54
Respecte a la independencia passa una cossa que igual, els que la tindria que administrar ( politics, funcionaris, etc d´aquí) son una colla de inutils. I estariam iguals de fotuts, pero amb l´agrabi que no ens podriem cagar en Espanya. psicologicament, no ens podriem desfugar.
+5
-3
cat
Anònim, 06/12/2010 a les 15:31
un respecta a catalunya,independencia economica ia!!amb sento catala i espanyol,pro nestic fart que els del sud vaigin vivin dels impostos de la resta de ciutadans de l'estat,ESTAT FEDERAL IA!!que cada comunitat s'augoestioni ella mateixa!prou de tan robament dels nostres diners per els VAgos del sud!
+3
-1
cat
Anònim, 06/12/2010 a les 15:26
un respecta a catalunya,independencia economica ia!!amb sento catala i espanyol,pro nestic fart que els del sud vaigin vivin dels impostos de la resta de ciutadans de l'estat,ESTAT FEDERAL IA!!que cada comunitat s'augoestioni ella mateixa!prou de tan robament dels nostres diners per els VAgos del sud!
+3
-1
"hazme reir" = riota
Santiago F., 06/12/2010 a les 14:53
+6
-0
Traducció barroera
Anònim, 06/12/2010 a les 14:46
Un Tribunal Contitucional intervenint i abolint articles d'un estatut votat democràticament pel poble català, aprovat pel Parlament espanyol, i pel Parlament de Catalunya.

Uns partits unionistes defensant a capa i espasa un espectacle cruel i sanguinari perquè és la festa nacional.

Un govern central que publica amb la signatura del rei una llei militaritzant els fills de puta dels controladors aeris dos minuts abans d'una vaga. La guàrdia civil entrant a punta de pistola a la torre de l'aeroport de Palma amenaçant de mort al personal terrorista.

Un govern espanyol que és el "fes-me riure" d'Europa, quant a les mesures aplicades contra la crisi.

El Partit Popular , amb els seus principis de quita i Pons acusant al Partit Socialista de l'augment de la immigració, quan va ser en època d'Aznar quan els va obrir les portes descontroladament, i exec entre els dos partits acusacions mútues.

Polítiques fortament i directament exercides des de l'administració central contra la llengua catalana. Dividint i marginant. Un guàrdia civil vexanant a una ciutadana pel simple fet de parlar català a la Ciutat de Mallorca.

Mentrestant, la culpa de tot, segons la premsa jacobina espanyola, és dels nacionalismes perifèrics.

Estan bojos tots aquests espanyols.
+9
-1
España, putrefacta, ni los gusanos la quieren
Santiago F., 06/12/2010 a les 13:54
2010:

Un tribunal Contitucional interviniendo y aboliendo artículos de un estatuto votado democráticamente por el pueblo catalán, aprovado por las cortes españolas, el senado español, y el Parlament de Catalunya.

Unos partidos unionistas defendiendo a capa y espada un espectáculo cruel y sanguinario porque es la fiesta nacional.

Un gobierno central que publica con la firma del rey una ley militarizando los controladores aéreos dos minutos antes de una huelga. La guardia civil entrando a punta de pistola en la torre del aeropuerto de Palma amenazando de muerte al personal.

Un gobierno español que es el "hazme reir" de Europa, en cuanto a las medidas aplicadas contra la crisis.

El Partido Popular acusando al Partido Socialista del aumento de la inmigración, cuando fue en época de Aznar cuando se les abrió las puertas descontroladamente, y ejeciendo entre los dos partidos acusaciones mútuas.

Políticas ejercidas desde la administración central contra la lengua catalana. Dividiéndola y marginándola. Guardiaciviles encarcelando ciudadanos por el simple hecho de hablar catalán.

Mientras, la culpa de todo, según la prensa española, es de los nacionalismos periféricos.

Están locos estos españoles.
+6
-1
Resposta a "S'ha acabat"
Leonci, 06/12/2010 a les 13:22
Aqui no s'ha acabat res.
No em diguis que esperaves que els centenars de milers de persones que van sortir el 10J votarien Laporta o Carretero o fins i tot ERC???? Aquests partits no s'aguanten per enlloc!

Una part sí que els han votat, és cert, però pocs.
La majoria de la gent que va anar al 10J, numeros canten, va votar CiU. Molt possiblement perquè ja va ser CiU que els hi va portar. No crec que hi anessin per Carretero (que al principi estava CONTRA la manifestació) ni Laporta (que aquells dies dubtava si entrar en politica o no.)

Una gran massa dels ciutadans independentistes (que va més enllà dels quatre de sempre) ha decidit que ni Laporta ni Carretero ni Puigcercós li mereixen prou confiança i han optat per la via Artur Mas.

Si no funciona, ja s'ho trobarà amb una contestació social important. I si funciona i va cap a la sobirania, millor.

En tot cas, no podem ser tan ingenus de creure el següent:
com que el poble vol independència, tant li fa qui representi l'opció independència.

I les coses no funcionen aixì, hi ha una cosa que se'n diu credibilitat i solvència, i resulta que els votants independentistes n'han donat mes a en Mas que a Laporta i Carretero. No podia ser tan facil guanyar, amics de SI i Rcat. Primer treballeu durant uns quants anys, 15, per exemple, i consolideu uns liders i unes organitzacions potents, i després podreu afrontar fites més elevades que ara.
+1
-2
s'ha acabat
Anònim, 06/12/2010 a les 12:59
però de quina independencia parleu,on es el milio i mitj de persones que van anar a la mani de l'estiu i la gent que ha votat si a les consultes populars,tots aquests ni tan sols an votat partits independentistes, an donat mes poder al pp i a ciu, i am aquests partits, de independencia res de res.
ja es beu que els catalans a la hora de decidir ens caguem a les calçes.
ha tingut mes força a la hora de votar, el tunegat cotxe d'en benach que l'expoli del palau.
ara a callar i "apatxugar"
+7
-1
Desemmascarament
Anònim, 06/12/2010 a les 12:36
Clot, a veure quan us animeu a publicar noms, dates i fets d'aquesta suposada burgesia catalana traïdora.
I ho dic per què fa molt que això ha arribat "al carrer", però als mitjans ni es nega, ni s'informa...

+9
-1
Castella decadent i genocida
A. Nònim, 06/12/2010 a les 12:36
Espanya = Iugoslàvia = Unió Soviètica.
Castella = Sèrbia = Rússia.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

NO ENS RENDIREM MAI.

GENOCIDI NACIONAL NO.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+6
-1
el que volemés l ídependència
monràs, 06/12/2010 a les 12:27
ja ni ha prou de espoliació i de viure a costa nostra 60 milions d éuros diaris, cal que Mas i els partits independentistes no perdim més temps sent esclaus d´Espanya, cal anar per feina 62+4+10 = 76 diputats al Parlament i pensar proclamar l´independència abans que ens deixin sensa calçotets aquests miserables explotadors i lladres. Cada dia un atracament nou, fins quan ós penseu quedar quiets ? deixeu la por al racó i els viatges capa a Madrid que no servixen per res i procureu pel paìs abans no sigui massa tard ADÉU ESPANYA.
+8
-2
Castella es va inventar "AAENPSY"
A. Nònim, 06/12/2010 a les 12:10
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.

"AAENPSY" és el pseudònim maligne que es va inventar Castella per dissimular els seus crims.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

CATALÀ SEMPRE.

EL DOLOR FA MAL.

EL PECAT NO FA VACANCES.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+5
-1
Recordeu
atlasac, 06/12/2010 a les 11:00
Que jo sempre poso l´eixemple que en temps de franco portaven la gent a VOTAR a punta de pistola i VOTAVEN a favor d´ELL, això continua.....algú els ha llevat la por del cos?
+15
-0
I l\\\'Espanyol?
Oriol Comes, 06/12/2010 a les 10:10
Com es que no hi ha informació de l\\\'Espanyol al naciodigital? Jo soc perico i independentista, i m\\\'agradaria seguir llegint el vostre diari digital.
+8
-1
Del gra de sorra
Per a l'Anònim, 06/12/2010 a les 09:45
Ja sabem què cal fer per la nostra pàtria (que és una) i de passada per la vostra (que és una altra). Iniciar el divorci quan abans millor. A nosaltres evidentment ens aniria millor i a vosaltres us permetria centrar-vos en els vostres problemes reals (això és intentar que la vostra població no es miri de gana bàsicament) i no en una guerra colonial que teniu perduda i que us està xuclant les poques energies que teniu (això és el manteniment a tota costa del domini sobre Catalunya, Euskal Herria...) Vinga patriota pensa més en el teu país i no tant en el teu ego.
+17
-2
ECS!-panya.
Anònim, 06/12/2010 a les 02:24
Ondia, tu! veig que dels 4 "separatas" que llegeixen el teu "pasquin digital" n'hi ha un (que vol semblar dos) que no sols el llegeix sino que fins i tot no l'enten. Perque allo que esta prou clar a l'article es que ecs!-panya no es pas un pais decadent, sino una terreta totalment decaiguda. I aixo li passa per haver-se "empecinado" ( que a ells els agrada molt, aixo ) en nomes voler ser ecs!-panyola en comptes d'intentar, per tal d'assolir certa millora i ni que fos una utopia, assemblar-se una mica a CATALUNYA... ;-)
+40
-2
La gran Espanya
Guerau, 06/12/2010 a les 02:09
La gran Espanya, és a dir "Castilla y sus colonias", no ha passat mai de ser un país tercermundista, només suportada per la burgesía traïdora de Barcelona.. quan aquesta burgesia desaparega (vull dir, la traïdora) ja no hi haurà més projectes de grandesa i Espanya es reduïrà a Castella la pobra i Castella la miserable.
+3
-45
No preguntes que puede hacer tu Patria por tí, sino que puedes hacer tú por tu Patria.
Anònim, 06/12/2010 a les 01:48
Es lo que te tienes que aplicar Cot. ¿Qué puedes hacer por tu patria que es España?. Deja de hacer el pendejo, ymientras tu DNI te defina tu señas de identidad, deja de hacer el mierdoso separatista y pon tu granito de arena. Aunque tu pasquín digital solo lo lean los 4 separatas de siempre.
+2
-45
Decadente las zapatillas de tu madre
Anònim, 06/12/2010 a les 01:44
La putada toda esa purria catalanista, nacionalista, soberanista, independentista y cupera; la permisividad del desgraciado del ZP junto con ecologistas y traidores separatistas, así ha quedado nuestra querida España. Cuna de la prostitución, el aborto, la cocaina, los cultivos de Marihuana y la mierda de TV3.
+19
-3
i que farem?
Anònim, 06/12/2010 a les 00:49
Els nostres politics haurien de demanar el traspas immediat de l'aeroport. Pero be, cucs analfabets com el Monti i venuts com el Mas no obriran ni la boca.
+16
-1
El despiojador que nos despioje buen despiojador serà
Anònim, 06/12/2010 a les 00:36
Han estat i sempre estaran uns paràsits fastigosos

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina mena d'oposició ha de fer Solidaritat Catalana?
Vots totals: 247


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: