Dimarts, 7 de desembre de 2010 | 19:18
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Castells, a la seva

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
FRANCESC MORENO
Castells, a la seva
Francesc Moreno
03/12/2010 12:06
Després de formar part dels dos governs més escorats cap al nacionalisme de la història de Catalunya - Estatut, nou sistema de finançament, multes lingüístiques, llei del cinema, llei de consum, pacte per la immigració, etc - Resulta que per al senyor Antoni Castells i altres polítics il·lustres del PSC aquest partit ha de ser més nacionalista. Com si no ho hagués estat. I això que porten 30 anys a la primera línia gràcies als vots 'espanyolistes', que tenen com a referent el socialisme espanyol.

Diu Castells que cal prendre com a referent Joan Raventós. Amb tots els respectes personals - em va tocar passar la nit del cop d'estat de Tejero amb Raventós a la seu del PSC de Rambla de Catalunya, la seva gestió no es pot qualificar de reeixida, ja que durant aquesta es van repetir les majories absolutes de Jordi Pujol i això que el PSC tenia el vent a favor (recordem els resultats de Felipe González a la dècada dels 80). El PSC va perdre el nord en portar Josep Tarradellas. Posteriorment, Raventós i Raimon Obiols van veure Pujol com el seu pare, amb una barreja de temor reverencial i subordinació ideològica. I ara els autodenominats 'catalanistes' del PSC continuen buscant la seva personalitat, com si fossin adolescents.

És possible que el socialisme català sigui un Titanic, com diu Castells. Si és cert, a això hauran contribuït polítics com ell, que sempre han estat a missa i repicant i que estan disposats a abandonar la nau amb rapidesa, si no se’ls garanteix que es mantindran fins a la jubilació a primera línia. Els ciutadans de Catalunya han votat CiU (un 38%, lluny del 46% del 1984, 1988 i 1992 o de 40,9% del 1995) per motius econòmics (la crisi desgasta els partits en el poder), però també per descansar de les 'ocurrències' del tripartit, govern on el senyor Castells ha jugat un paper destacat. Això del grup parlamentari - un tema absolutament menor que arrosseguen¡ des de 1978 - és una cosa que determinats dirigents socialistes treuen a la llum cada vegada que fracassen i volen donar-ne la culpa als altres. Quan guanyen- gràcies en bona part als vots 'espuris'- se n’obliden i a cobrar, que són dos dies. Per a CiU (bé que fan), qualsevol pacte amb el govern central és una conquesta. En canvi, per al tripartit és una renúncia. Així no es pot anar ni a la volta de la cantonada.

Jo crec que Castells ha de ser feliç i formar el seu partit per contrastar quant l’estima el poble de Catalunya.
Toni Mantis
06/12/2010
Totalment d'acord. Però no crec que Castells hagi de formar cap partir, a CiU segur que es trobarà ben a gust i a més pot provar a veure si continua pillant cacho. Al PSC li cal retrobar el seu rumb a babord, cap l'esquerra. Menys parlar de Catalunya i més dels catalans i catalanes
Manel Ub
04/12/2010
El Dr. Castells, al meu entendre i només que es posisobre el paper, que ha estat el ppitjordels consellers en el àmbit econòmic que ha tingut Catalunya, només cal veure on som, independent ment de Madrid, Bruseles o la Reserva Federal dels EUA. Un economista no pot fer una previsió expansiva per desprès trobar-se en una depressió, el que vol dir que ha fet a la depressió, mes gran i la prova es que la generalitat no tenia ni un euro al més d'abril o mars. Sí, en tenim un altre, com el senyor de les americanes de colorins de la UPF i de la Columbia Univ., que també va dir que al Barça hi havia superàvit, d'acord amb el Sr. Laporta, i desprès hi ha dèficit. El Dr. Castells no te credibilitat. Altra cosa és el catalanisme-soberanisme d'esquerres del PSC en front el anticatalanisme i antisoberanisme del PSOE emmarcat pels del Baix Llobregat. En el PSC hi han d'haver-hi canvis i al meu entendre si el PSC- PSOE es divideix en PSC i PSOE tan millor. Per ser federalistes en calen dos i el PSOE no ho es.
Miro Sanç
04/12/2010
La catalanitat que cal demanar és que sigui present en el si dels socialites de l'estat i alli on es defensin els drets del poble que representen. Això és el que entenc que demana en Castells.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1