Dimarts, 7 de desembre de 2010 | 19:22
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El director del geriàtric d'Olot dubta de la confessió del celador

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El centre assumirà la responsabilitat civil del cas
El director del geriàtric d'Olot dubta de la confessió del celador
Societat 01/12/2010 14:50
EP.- El director de la Caritat d'Olot, Joan Sala, ha assegurat que el centre no dóna credibilitat a les declaracions de Joan V. "ni en allò en què li perjudiquen, ni en allò en què li beneficien", després que el celador confessés dimarts davant el jutge haver matat onze ancians.
Segons consta en el comunicat que han llegit aquest matí en el mateix centre, "una persona que ha variat el contingut de les seves declaracions a mesura que ha avançat el procés pot, avui, una vegada més, continuar mentint".

"Ho deixem tot obert, és possible que assumeixi més víctimes de les que realment són o que encara hi hagi més", ha apuntat l'advocat de la Caritat, Joan Cañada, que també ha assegurat que els "sorprèn" el canvi de mètode de l'imputat. Segons consta a la seva declaració, ell mateix va explicar que primer usava un còctel de medicaments o sobredosis d'insulina, mentre que a les tres últimes víctimes les va matar fent-los injerir lleixiu.

Tant el director del centre com l'advocat de l'entitat han insistit que si les morts es van certificar en un primer moment com a naturals, va ser perquè no presentaven cap signe extern de violència. "Es van seguir tots els protocols", ha declarat Sala, qui ha afegit que en alguns casos les víctimes van ser examinades per més d'un metge.

També han concretat que quatre de les morts confessades pel celador van ser certificades com a naturals per metges de fora de la Caritat. "Tenim un seguiment constant de les patologies dels interns, la majoria d'ells amb una fragilitat extrema", ha apuntat Sala.

Un fet, aquest últim, que va ajudar al fet que no se sospités de la mort dels pacients. El director ha recordat que quan no hi ha signes de violència o criminalitat, no es practiquen autòpsies, la qual cosa fa més difícil detectar morts com les relatades per l'imputat. "Tant de bo haguéssim vist alguna cosa abans que destapés el cas l'última de les víctimes", s'ha lamentat.

"Ara és complicadíssim per als forenses demostrar les morts, com ho serà per als metges que no disposen de tants mètodes com els forenses", ha justificat Sala, que ha destacat que no es van fer les autòpsies perquè no van veure "cap indici de criminalitat".

Cañada ha insistit que La Caritat ha seguit els protocols i en què "no hi ha gens d'imprudent per part de ningú que no sigui Joan V". De totes maneres, Sala no ha descartat una revisió d'aquests protocols. "Els estem revisant i si detectem alguna necessitat, l'aplicarem. Extremarem les mesures", ha dit.

Assumiran la responsabilitat civil

Sala ha apuntat també que com a institució "el seu desig" seria el de poder exercir l'acusació contra el responsable dels fets, però que "la legalitat i la responsabilitat" els obliguen a assumir la situació processal de responsables civils.

Cañada ha explicat que confien que la pòlissa de l'asseguradora sigui suficient per assumir les indemnitzacions del cas, i que si no ho són "es buscaran els recursos necessaris".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1