Dimarts, 7 de desembre de 2010 | 19:06
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'amo de la Llibreria Europa ingressarà aquest dijous a la presó

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Per  les seves tesis genocides

L'amo de la Llibreria Europa ingressarà aquest dijous a la presó

Societat 07/12/2010 18:21

EP.- L'amo de la llibreria Europa, Pedro Varela, condemnat per un delicte de difusió d'idees genocides, ingressarà a la presó dijous que ve després d'haver rebut l'ordre d'ingrés.

varela
Varela va demanar la suspensió de la pena al Jutjat penal número 15 de Barcelona --encarregat d'executar la pena--, que a la fi d'octubre va decidir no concedir-la-hi. Ja tenia una altra sentència condemnatòria --la pena de la que era de set mesos de presó-- de l'any 2008, cosa que va fer decantar la decisió de la jutge.

El llibreter ha explicat que va rebre l'ordre el divendres, quan ja es trobava  passant el pont de la Constitució, per la qual cosa ha decidit que passat el pont es personarà voluntàriament en el centre que li correspongui.

"És inenarrable que em condemnin per editar llibres. Jo només els ven, no els edito, encara que ells ho disfressen de delicte", ha sostingut.

Varela va ser condemnat aquest any pel Jutjat Penal número 11 de Barcelona a dos anys i 9 mesos de presó i més tard l'Audiència de Barcelona li va rebaixar la pena a un any i tres mesos de presó.

Últimament l'amo de la llibreria més conflictiva de Barcelona havia estat notícia per l'assalt que va sofrir per part d'una vintena de persones durant la vaga general del 29 de setembre.

Llavors, Varela va titllar, en declaracions a Europa Press, l'acte de lamentable i va sostenir que els assaltants disfressen de vaga el que és un acte d'enemistat política.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1