dimarts 30 de novembre de 2010

“Hem estat segona força en molts municipis”

SI està molt satisfeta del resultat a Girona

Per la formació política, els desocupats gironins seran una prioritat, i també el paisatge

Strubell serà diputat de Solidaritat al Parlament per Girona. Foto: J.SABATER.
No descartem col·laborar amb altres grups independentistes amb vista a les municipals.
Com valora el resultat que ha obtingut a Girona?
Per a les noves formacions és molt complicat obtenir representació, per tant valoro molt positivament l'entrada de SI per Girona. Som la garantia que la veu de l'independentisme serà present al Parlament.
Què serà el primer que defensarà com a diputat gironí?
La primera proposta serà la declaració unilateral de la independència tenint en compte que hi ha una majoria absoluta de nacionalistes. Pressionarem CiU perquè no continuï en l'autonomisme a què ens té acostumats. Però estarem pendents de la situació econòmica de Girona i la prioritat seran els 52.000 desocupats, la promoció de les empreses i incentivar la creació de llocs de treball. Vigilarem l'especulació i la destrucció del paisatge.
Què creu que ha diferenciat el seu resultat del de Reagrupament?
Crec que és molt important tenir una bona candidatura per Barcelona. Som enemics del centralisme barceloní però som una nació i el fet de tenir una candidatura potent a la part central del país és important.
Parla d'un líder fort a Barcelona?
Sí. Amb les dificultats de l'independentisme, de vegades no n'hi ha prou amb la idea i necessites recórrer a persones públiques que prenen el compromís de lluitar políticament pel país. Laporta va fer un pas endavant i se li havia de fer costat en un moment decisiu com aquest.
Faran algun pas per tornar a unir les forces independentistes?
Estem oberts a tot. Estem molt il·lusionats perquè en un futur a mitjà termini se superi la falta d'unitat i per això cal un acte de generositat per part de tothom.
Si haguessin sumat esforços, el resultat hauria estat encara millor?
No he fet el càlcul però, evidentment, cal una anàlisi profunda. Estem contents perquè hem estat la segona força en molts municipis.
Es presentaran a les municipals?
Sí, els municipis són la institució més important després del Parlament. Farem candidatures en què es pugui fer una bona llista. On hi hagi prou base i amb garanties. Tant es poden fer en ciutats petites, mitjanes com grans, i no descartem col·laborar amb altres grups independentistes.

0 comentaris:

Publica un comentari