Artur Mas va per feina

Date desembre 4, 2010

Poques hores després de les eleccions al Parlament de fa una setmana, Artur Mas es posava a treballar per bastir espais de relació entre el conjunt de les forces polítiques que van obtenir representació. Una relació que no presagia necessàriament una entesa però que és imprescindible per poder-hi arribar. En els darrers anys els espais de relació s’han anat empetitint i s’han anat pansint perquè la lògica i el sentit del tripartit els feia irrellevants. El resultat no és positiu per a cap país que vulgui progressar sobre la base de la democràcia (una altra cosa són models de país populistes o totalitaris).

Per això, sigui quina sigui la decisió de cadascun dels grups parlamentaris davant la investidura, l’acció d’Artur Mas és molt important. Simbòlica, per descomptat, però també pràctica. Anem per feina, ens diu.

En aquestes mateixes hores en què el futur president de la Generalitat teixeix espais de relació, a Girona es va celebrar una interessant trobada de directius a nivell de tot l’Estat. Em quedo amb el decàleg enumerat per Isidre Fainé com a recepta per ajudar a sortir de la crisi, que ve a ser aquest:

  1. Obrir-se al món.
  2. Ser millors amb els mateixos recursos.
  3. Eliminar traves, ser més flexibles.
  4. Més formació i millor educació.
  5. Promoure I+D de qualitat.
  6. Optimitzar les nostres infraestructures. Prioritzar les que siguin catalitzadores per al creixement. Que siguin palanca d’inversió, no pas centre de despesa.
  7. Fomentar la cultura de l’empresa i l’emprenedor. No són el problema, sinó la solució.
  8. Millorar la productivitat del sector públic. Donar millor ús als recursos. Adequat control de la despesa pública.
  9. Hem de treballar més i millor.
  10. Siguem capaços d’atraure talent. Les bones empreses atrauen els millors clients i els millors directius.

Un comentari a “Artur Mas va per feina”

  1. virginia ha escrit:

    Aixó del decàleg està molt i molt be. però heu pensat que tirarem endavant Catalunya perquè Espanya s’enriqueixi més a costa nostra? Mes empreses i millora de la productivitat està molt be per que a Madrid ens reclamin més impostos. A tirar del carro de tota Espanya perque després no ens deixin ni parlar català. Olé catalunya! Així avançarem cap a la desil·lusió del que penca per l’amo i no se’n dur res.

Escriu una resposta

XHTML: Podeu fer servir totes aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>