Dimecres, 8 de desembre de 2010 | 18:52
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PP demana una vicepresidència del Parlament i que els cinc partits estiguin a la Mesa

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Cornet demana a CiU que no faci 'partidisme' en aquesta qüestió
El PP demana una vicepresidència del Parlament i que els cinc partits estiguin a la Mesa
Política 08/12/2010 18:20
El secretari general del PP de Catalunya i membre de la comissió negociadora, Jordi Cornet, ha demanat aquest dimecres que el seu partit tingui una de les vicepresidències de la Mesa del Parlament i que aquesta estigui integrada pels cinc partits amb grup propi.
jordi-9cornet
En declaracions a Europa Press, Cornet ha considerat "lògic" que se'ls atorgui una vicepresidència ja que les eleccions del 28 de novembre li han donat "una força molt important" al PP, la segona força política que més ha pujat.

No obstant això, no ha volgut avançar qui es perfila per ocupar aquest càrrec, de la mateixa manera que no s'ha pronunciat sobre el futur portaveu popular en el Parlament.

Segons Cornet, CiU creu que li correspondrien quatre dels set membres de la Mesa, mentre que al PSC dos i al PP un, quan per al PP l'"òptim" seria que els cinc grups -CiU, PSC, PP, ERC i ICV-EUiA- estiguin representats.

Per al popular, la composició de la Mesa parlamentària mai és fruit de la Llei d'Hondt, sinó d'un pacte polític. Per això, demana a CiU que amb aquest tema no faci "partidisme" sinó que pensi en Catalunya.

En aquest sentit, Cornet ha abundat que, si CiU no ha obtingut la majoria absoluta en les urnes, no tindria sentit que la tingués en la Mesa amb quatre membres, ja que llavors aquesta no representaria al Parlament, sinó al Govern.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1