Dimecres, 8 de desembre de 2010 | 19:04
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Guardiola: "No crec que sorgeixi una altra generació com aquesta"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
"Messi és el millor, però Xavi i Iniesta s'ho mereixen tot", diu el tècnic
Guardiola: "No crec que sorgeixi una altra generació com aquesta"
Esports 06/12/2010 21:09
L'entrenador del Barça, Pep Guardiola, s'ha mostrat encantat amb el que ha qualificat "d'èxit "meravellós" del club blaugrana en l'elecció de la Pilota d'Or, amb Iniesta, Xavi i Messi com a candidats. Encara que ha assegurat que "Messi és el millor", ha dit que "Xavi i Iniesta s'ho mereixen tot" com a integrants d'una "generació de futbolistes que serà molt difícil repetir".
guardiola3
"Els tres tenen matisos --ha explicat Guardiola--. Jo crec que Leo és el millor, però Xavi i Andrés s'ho mereixen tot, per trajectòria i per l'any que han fet. És una sort que no hagi d'escollir. Guanyi qui guanyi, els seus companys se sentiran part d'això. Em dóna la raó en la meva teoria que el Barça ens fa bons a tots" .

El tècnic va assegurar que "probablement aquesta sigui la millor generació de futbolistes del club blaugrana en tota la seva història. "No crec que sorgeixi una altra generació així, serà molt difícil repetir". Diu sentir-se "molt orgullós" i un "privilegiat". En aquest sentit, entén que cal ser "molt fort de cap" per arribar on ho han fet els seus pupils.

"Són d'una pasta especial. Amb Frank (Rijkaard) ja van estar a aquest nivell, després va haver-hi un petit baixó en el club i ara van pel tercer any seguit a un nivell molt alt. És alguna cosa que costa molt. Diu molt d'ells, que són els veritables artistes", ha lloat Guardiola respecte a aquest "èxit meravellós".

Guardiola, que recorda la seva etapa com a jugador de la pedrera del Barça, ha estés els elogis a "tantísima gent" que ha treballat amb els finalistes de la Pilota d'Or al llarg de la seva trajectòria en el club des que eren nens.

"Cal seguir generant bons jugadors, tenir paciència amb els nens petits. Quan van sortir aquests tres no eren Pilotes d'Or. Cada vegada que un jugador puja al primer equip és l'èxit de moltíssima gent. És un èxit del club, però també del futbol espanyol, que ha de sentir-ho com a seu", ha puntualitzat.

A més, l'entrenador ha assenyalat a altres possibles candidats com "Sneijder, Forlán, Casillas o Diego Milito" que també acumulaven "molts mèrits", en la seva opinió, per figurar en la llista final del premi.

Cinc del filial, davant el Rubin Kazan

Guardiola donarà descans a cinc titulars per al partit de l'última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions davant el Rubin Kazan. Atès que el Barça ja està classificat com a primer de grup per a vuitens de final, Guardiola ha decidit que descansin Xavi, Villa, Pedro i Alves. Keita també s'ha quedat fora de la llista per precaució, ja que arrossega molèsties al tendó rotular de la cama esquerra. Milito també causa baixa per ser l'únic lesionat de la plantilla.

A la llista han entrat els joves del filial Thiago, Víctor Vázquez, Fontàs, Bartra i Jonathan dos Santos.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1