Dimecres, 8 de desembre de 2010 | 18:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Junqueras i Tresserras, nous pesos pesants dins la cúpula d'ERC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El futur de Benach i Carod, el 18-D
Junqueras i Tresserras, nous pesos pesants dins la cúpula d'ERC
Política 08/12/2010 18:00
Després d'anunciar que el partit encarregarà al conseller de Cultura de la Generalitat en funcions, Joan Manuel Tresserras, l'estratègia per a rellançar el partit de cara a les municipals, l'eurodiputat republicà, Oriol Junqueras, també sortirà reforçat del Consell nacional.
9junqueras-oriol
El portaveu d’ERC, Ignasi Llorente, ha argumentat en una entrevista a Europa Press que, igual que Tresserras, qui acaba d'ingressar a ERC com a militant, Junqueras té un perfil independent i prové del món acadèmic, per la qual cosa també se li reservarà un paper destacat per a reformular l'estratègia d'ERC

El futur de Benach i Carod

D’altra banda, el Consell nacional d'ERC del dissabte 18 de desembre decidirà si manté o prescindeix de la presència del president del Parlament, Ernest Benach, i del vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a la cúpula del partit.

Tots dos són membres nats de l'executiva, fet que significa que la seva presència al màxim òrgan de decisió del partit expira quan també ho fan els seus càrrecs, cosa que passarà pròximament quan es formi el nou Parlament i el nou Govern.

Ignasi Llorente ha avançat que el Consell nacional servirà per ratificar "canvis a la direcció" i afrontar tant les eleccions municipals del maig de 2011 com el Congrés nacional del partit d'octubre del mateix any.

La continuïtat de Benach i Carod a la direcció ja no dependrà de la seva condició de càrrecs electes, sinó que el Consell nacional decideixi si prescindeix de la seva presència o els atorga noves funcions dins l'executiva.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1