Dimecres, 8 de desembre de 2010 | 19:15
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Desmantellen un laboratori de falsificació de documents

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

BARCELONA

Desmantellen un laboratori de falsificació de documents

Societat 07/12/2010 15:51

   La Policia Nacional ha detingut a Barcelona a set persones en desmantellar un laboratori de falsificació de tot tipus de documents, segons han informat fonts policials.

pn
Els set detinguts --cinc dominicans i dos equatorians-- han estat arrestats com a presumptes autors de falsificació de documents, associació il·lícita, delicte contra els drets dels treballadors.

La investigació es va iniciar al desembre de 2009 en detectar a un ciutadà bolivià que era portador d'una targeta de residència i de treball falsificada, i des d'aquest moment la policia va començar les perquisicions per identificar als autors i localitzar el laboratori de les falsificacions, que eren d'una gran qualitat.

El 'modus operandi' de l'organització consistia a contactar a través d'intermediaris dins d'ambients de ciutadans --preferentment iberoamericans i en situació irregular--, als quals oferien la possibilitat d'aconseguir mitjançant pagament un document 'a la carta', que podia ser una targeta de treball, residència, permisos de conduir, nòmines o DNI.

Com a intermediaris actuaven tres dominicans, amb permís de residència de llarga durada en vigor, que havien teixit al seu al voltant els contactes necessaris perquè altres immigrants acudissin a ells per sol·licitar-los el document que necessitaven.

Després d'una complexa investigació per la dificultat d'introduir-se en ambients molt tancats, la policia va aconseguir determinar el lloc on estaria el laboratori de falsificació i va identificar a un pakistanès, que es troba fora d'Espanya i pendent d'arrest, com la persona que facilita als intermediaris els documents.

El 29 de novembre, la policia va realitzar dos registres a sengles domicilis de Barcelona, detenint a tres persones i confiscant material informàtic, impressores, plastificadoras, folis especials i diferents documents falsos.

Posteriorment, la policia va detenir a tres persones més --dues d'elles nacionalitzades espanyoles--, que en l'organigrama exercien funcions de captadors de possibles clients, i a un setè ciutadà, que en el moment del registre es dirigia a encarregar la falsificació d'un permís de conduir pel qual anava a pagar 600 euros.

De l'estudi de l'activitat desenvolupada pels detinguts, els investigadors han pogut establir de manera taxativa que els arrestats constituïen una xarxa, amb clara delimitació de les seves funcions.


Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1