Vota
Resultat:
30 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 06/12/2010 a les 23:59h

Dos miserables

Estic bastant d'acord amb Xavier Roig, quan diu que -de moment- les revelacions de Wikileaks afegeixen poca substància a les línies generals de la política exterior nordamericana. Queda clar que els preocupa el que ja sembla que els preocupa, amb anecdotari i judicis personals afegits que poden ser més o menys curiosos o divertits, però no contradiuen frontalment el que es pot apreciar des de la superfície.

Això val per a la diplomàcia dels Estats Units, que és el que importa de debò. Però no tant per als personatges secundaris que regenten remotes províncies de l'imperi i que, a través de Wikileaks, apareixen ben dibuixats, amb el contorn realista que ofereix el que mana -ministres, presidents, reis, alts funcionaris...- quan s'adreça a algú a qui considera superior, com l'administració dels EUA.

És el cas de dos miserables.
Es diuen Juan Fernando López Aguilar, exministre de Justícia, i Cándido Conde-Pumpido, fiscal general de l'Estat. Quan el PSOE va arribar al poder, el 2004, ells van ser els encarregats de mentir als familiars de José Couso, assegurant que aixecarien les barreres governamentals perquè es pogués tramitar el procés contra els tres militars nordamericans que van matar el càmera de Tele-5 a l'hotel on es refugiava la premsa internacional, a Bagdad. La realitat és que, en paral·lel, donaven garanties a l'ambaixador dels Estats Units de que farien "tot el possible per a què el cas s'arxivi".

Almenys José Maria Aznar va afrontar de cara
totes les manifestacions contra la guerra de l'Iraq. De la mateixa manera que va aguantar que els càmeres de totes les cadenes deixessin a terra la seva eina de treball quan passava ell per davant. Aznar era moltes coses, però no un fals.

José Couso era un dels millors càmeres amb qui he treballat.
I una bona persona. En tota la seva vida ell mai no va actuar com Conde-Pumpido i López Aguilar. Per això ell va anar a Bagdad a guanyar-se la vida explicant la veritat i els altres dos encara repten pels passadissos de Madrid.

COMENTARIS

+0
-0
CASPAÑA
Sargento Melón, 07/12/2010 a les 22:43
Caspaña es un país insignificant i plé de caspa....i de casposos,la reserva casposal de occidente,amb Caspilla -León i Caspilla la Mancha.
Quina vergonya,desde els temps del Reis Caspolics que aném amb els pantalons baixats.
Viva Caspaña!!
+2
-0
safareig
Anònim, 07/12/2010 a les 22:07
El més espectacular i el que em provoca sensacions, és el fet que tot plegat fa cara d'allò del "caçador caçat". No tinc cap mena de dubte, que a banda de tots els avantatges que ens aporta la informació electrònica en xarxa, va ser creada per a intentar controlar-nos i manipular-nos als extrems més insospitats. I per tant, ara tinc la sensació que l'arma se'ls ha rebotat com un bumerang. I és que, sempre que les coses es fan malament, se’t poden rebotar en contra. I si els perjudicats, són ells: Celebrem-ho.
+3
-0
Per quan tota la informació de Catalunya?
Bernat Forns , 07/12/2010 a les 21:10
Volem informació de l'Espanyol. Siom pericos i independentistes!!!!!
+1
-0
españa
Anònim, 07/12/2010 a les 19:29
Quan els espanyols i espanyolistes et feliciten, alguna cosa passa, no?
+0
-0
PRISA i WIKIgGOTERES
Anònim, 07/12/2010 a les 18:58
Des de que el grup PRISA té un deute de 500 milions d’euroS i part del seu accionariat és MEDIASET , és a dir en Berlusconi i el fons LIBERTY, tot i que AQUEST JOINT VENTURE sigui a la Borsa de Nova York , d’aquells que compren empreses per desfer-les , vendre actius i desempellegar-se dels treballadors ; la fugida , via MANIPULACIÓ cap al abisme és tan ràpida com trista . Qui l’ha llegit i qui la llegeix aquesta publicació...Volen ésser graciosos i són penosos , per no dir patètics . I això és ben volgut i raonat per el conjunt de directius com estratègia de grup i tàctica per a no perdre més compradors i anunciants . Quin prestigi dilapidat en tant poc de temps ! ... I ara es fan el maco amb les wikifiltracions.
Solidaritat , en tot cas , pels seus treballadors i ninotaires , fins i tot amb els sipais i col•laboradors jacobins o no de la seva plantilla que signen amb cognoms catalans i que no els hi passi com als del Diario 16 .
+5
-0
Resposta a l'Anonim de les 16:03
Anònim, 07/12/2010 a les 17:52
Llàstima que acabis el teu argument amb "Cot, te felicito y espero sigas en esta línea, que es la natural, la lógica". Aquí es veu, benvolgut companys, la malaltia que pateix l'espanyolisme: ells és veuen com "normals i lògics", la resta som anomalies que, és clar, cal eliminar.

No patiu malalts, la vostra malaltia s'acabarà quan siguem independents, i com el drogadicte que surt de l'addicció que pateix, i que veu que la vida amb uns altres ulls, us adonareu llavors de qui sou realment.
+1
-3
si home, es clar
Anònim, 07/12/2010 a les 17:50
ja em diràs què collons poden fer el López Aguilar o el Conde Pumpido. Mira nano, una llàstima aquest xicot, el José Couso, però què vols, eh? et penses potser que l´Audiència Nacional hagués pogut mai comdemnar als oficials americans? ja ja. Això ni de conya, és clar. Aquest es un crim que queda per definició net. No es pot fer res. Rien de rien. I els EEUU són qui són. Que ho entens això??
+3
-8
Cot hoy te felicito
Anònim, 07/12/2010 a les 16:03
Ya era hora que alguien del sector nacionalista, catalanista, independentista, soberanista y cupero reconozca una virtud en el Señor AZNAR, como es que no era un FALSO. Aznar ha sido el mejor Presidente de Gobierno que haya tenido España, un amigo de Cataluña ya que con él nunca se recibió tanto dinero y además se esforzaba con su familia en practica en privado el hablar en catalán. Cot, te felicito y espero sigas en esta línea, que es la natural, la lógica.
+1
-2
Millor calladet
Anònim, 07/12/2010 a les 15:42
Només comentar-li, senyor Cot, el mal efecte que em fa l'article del senyor Roig, on tampoc no diu massa cosa tot començant per admetre que no comprèn la importància del Wikileaks. Doncs millor no publicar un tal escrit, penso.
+2
-1
ara si
Guerau, 07/12/2010 a les 15:04
+5
-1
així era l'imperi
Guerau, 07/12/2010 a les 15:03
així es com els Habsburg CARLES I DE CATALUNYA dominanven el seu imperi a Europa a través de la seva capital imperial: Barcelona i res de Castella la miserable (ara i abans)


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a6/El_Camino_Espa
ñol.PNG
+2
-4
Aznar, de cara?
Estult, 07/12/2010 a les 12:23
No estic d'acord amb la observació del sr. Cot que l'Aznar ho afrontés tot de cara. Ni tampoc amb la mania que professa cap a Esquerra Republicana de Catalunya.
+4
-0
Error
AliBay, 07/12/2010 a les 10:45
D'acord en tot però crec que cometeu un error en dir que el López Aguilar repta pels passadissos de Madrid. Crec que repta pels passadissos de Brussel·les.
+14
-3
Opinió de 3a divisió
Alfons el Magnànim, 07/12/2010 a les 08:44
Quan es va estavellar el Yak a Turquia i els familiars de les víctimes van anar a demanar explicacions a Federico Trillo i a Aznar, aquests també van anar de cara, oi?
+31
-4
Si senyor
Andreu Palmar, 07/12/2010 a les 00:37
Si senyor Cot, un article valent, a la merda lo políticament correcte, fart de viure en un país de covards i feixistes espanyols.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: