Vota
Resultat:
21 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 04/12/2010 a les 23:59h

Per què sobreviu ICV?

"... I, doncs, què hem de fer per guanyar? Trencar amb el PSOE?", em deia, aclaparat, un militant socialista a qui coneixia personalment i que es dolia de la derrota que havia patit el seu partit la nit del 16 de novembre de 2003. El PSC havia perdut deu diputats i es veia superat per CiU, amb quatre escons d'avantatge. En aquell moment, al carrer Nicaragua ningú no pensava en la suma alternativa que ha acabat generant dos tripartits consecutius.

La resposta ha tardat set anys en produir-se,
però ha estat clara i contundent. La sociologia -i la biologia- són implacables i aquell cinturó roig, fidel i acrític, tendeix a la desaparició. El socialisme català és avui un recipient buit, conformat per quadres funcionaritzats i amb unes joventuts de recanvi que reclamen amb molta més vehemència un lloc segur a les llistes que no pas unes beques justes i suficients o la -tradicional- legalització de la marihuana. Però és que, a més, els socialistes catalans han estat incapaços de superar el pànic de discrepar -i combatre, quan és necessari- el PSOE i els seus governs.

Tot això, en gran part, és el que ha entès i aplicat ICV.
Els ecosocialistes no van tenir por a trencar amb l'Esquerra Unida estatal el 1997 i, de fet, quan han governat hi han deixat emprempta ideològica. Potser no hi haurà gaire gent que enyori la limlitació dels 80 KM/h, però ningú no ha pensat mai que sigui ideològicament incoherent, ni que els ho hagin imposat des de Madrid.

COMENTARIS

+3
-0
Peques d'ingenu
JosepG, 05/12/2010 a les 17:16
Arribaran les generals, i el PSC-PSOE tornara a guanyar les eleccions a Catalunya. No entenc perque tots assumiu que Catalunya per fi ha apres que el PSC-PSOE es el seu pitjor enemic, al costat del PPC-PP. Catalunya es tonta, i els tornara a fer guanyadors.
+4
-4
Rojos
Anònim, 05/12/2010 a les 14:04
A mi personalment em fa gràcia veure com encara hi ha alguns que defensen els perills dels rojos. Està clar que a Europa el socialisme a trionfat. Les polítiques socials que s'apliquen a la majoria de païssos d'Esuropa no es poden entendre sense la existència de una idel·logia socialista. L'anomenada societat del benestar que a situat a Europa en un dels millors llocs del món per viure amb unes garanties socials que no es donen en lloc més del món i que ara alguns es volen carregar. Fins i tot al Regne Unit o a França amb governs de Drettes hi ha unes polítiques socials d'autèntiques esquerres, sanitat educació i ajuts socials, Jo ara també votol Solidaritat però el dia que siguem un país lliure votaré ICV. El que s'ha demostrat un caos económic i social es el lliberalisme.
+2
-1
Autonomisme = socialisme = hispaniolisme = centralitat = centralisme
Anònim, 05/12/2010 a les 12:27
ICV resistís tant com CyU resistís. Se pensan que sont la centralitat entre colonialistas et auto deterministas. Mas. quand s'acabe lo negoci et la farça de l'autonomisme (hispaniol), s'acabarà CyU, Ecolochistas et Esguerda.
+6
-3
Socialistes
Beziers 1209, 05/12/2010 a les 09:36
És un misteri saber com alguns partits socialistes sobreviuen al segle XXI, quan de socialisme ja només en queda a la famélica Corea del Nord i al macro-prostíbul cubá. I aixó, el socialisme internacionalista... perquè el socialisme nacionalista ja no sobreviu enlloc!

El fenomén català (única democràcia al mon on els comunistes eren al govern) ja s'ha acabat, però mentre no es faci un canvi radical a les facultats de magisteri i de periodisme, el perill subsistirà.
+4
-1
Partits verds
Anònim, 05/12/2010 a les 07:29
El dèficit de partits verds respecte a la situació a Europa és esfereïdora. Fins i tot ICV, agafa la bossa dels vots no per l'ecologia sinò pel discurs de ser d'esquerres que encara arrela una mica a la zona metropolitana. Si acabem convergint amb Europa i segueixen creixent els problemes mediambientals, la pujada dels partits ecologistes està assegurada i entre ells la d'ICV
+11
-3
I molt anruyats!
Anònim, 05/12/2010 a les 02:39
Sí senyor, coherents a matar. Tant com per convidar la Noa (per cert, una cantant israeliana molt activa en la recerca de la pau i el diàleg amb Palestina) un 11 de setembre i provar de boicotejar l'actuació. Això sense oblidar els impagables episodis de donar suport a determinades mesures del Govern i, al mateix temps, anar a les manifestacions en contra d'aquelles mesures. Això sí, súper anruyats, susteniblas i eculòxics de la muerte. Visca ICV i el club de golf de Sant Cugat!
+5
-5
què és més urgent:
Homònim, 05/12/2010 a les 00:41
El dia que siguem un País, i no uns autonomia, jo també votaré aquest partit

Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa

Un partit de gent noble i amb conviccions que s'ha trobat amb els 2 tripartits de la seva vida i ho ha sabut rendibilitzar amb projectes alternatius

Però mentre siguem només un pseudo-país, votaré aquest altre projecte, que és més urgent:

Solidaritat Catalana per la Independència
+5
-1
Molt bé
Anònim, 05/12/2010 a les 00:21
Bon comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: