Dijous, 9 de desembre de 2010 | 18:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rabat decideix replantejar "el conjunt" de les seves relacions amb Espanya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Govern espanyol respon que vol mantenir "les millors relacions"
Rabat decideix replantejar "el conjunt" de les seves relacions amb Espanya
Política 02/12/2010 20:28
EP.- El Govern espanyol ha respost que el seu desig és mantenir, "des del respecte a les institucions de cada país", les "millors relacions possibles" amb les autoritats marroquines, hores després que Rabat anunciés una "reavaluació" de les relacions per la resolució del Congrés contrària a l'actuació del Marroc al Sàhara Occidental.
Aquesta ha estat la resposta del Ministeri d'Exteriors espanyol, mitjançant un comunicat, a la decisió del Govern marroquí de reexaminar "el conjunt de les relacions entre Espanya i el Marroc en tots els àmbits", segons ha anunciat aquest dijous el ministre de Comunicació i portaveu l'Executiu, Jalid Naciri.

La decisió, adoptada durant el consell de ministres d'aquest dijous, s'ha pres "després de la resolució adoptada pel Parlament espanyol que es caracteritza per la seva hostilitat respecte al Marroc i conté paràgrafs i expressions antimarroquíes que no poden ser acceptades", va explicar Naciri, citat per l'agència oficial MAP.

L'Executiu marroquí considera que amb la seva declaració el Congrés "se solidaritza amb els adversaris del Regne ja que es queda muda respecte a la posició d'Algèria encara que aquest país té la responsabilitat principal en la viva tensió que pateix la regió", va afegir el ministre.

En opinió del Govern marroquí, va prosseguir Naciri, les postures adoptades pels partits polítics espanyols estan "alimentades pels vells complexos cap al Marroc" i són "totalment inacceptables". En aquest sentit, va incidir que els partits polítics espanyols "posen una vegada més al Marroc en el cor de la lluita política interna i en l'estela d'una carrera electoral desenfrenada amb la finalitat de desviar l'atenció de l'opinió pública espanyola de la profunda crisi econòmica que travessa Espanya".

El parlament es reuneix aquest divendres

D'altra banda, la Càmera de Representants marroquí ha convocat per a aquest divendres a la tarda una sessió plenària amb la finalitat d'analitzar "la posició del Parlament espanyol" després que aquest dijous el Congrés dels Diputats aprovés per unanimitat una declaració de condemna dels incidents ocorreguts a Al-Aaiun després del desallotjament del campament de protesta sahrauí el passat 8 de novembre.

Segons informa la Cambra baixa marroquina en un comunicat, "després de la petició dels grups parlamentaris", el president de la mateixa ha convocat "una sessió plenària el divendres a les 18:00 hores (una més a Espanya), que estarà centrada en l'anàlisi de la posició del Parlament espanyol respecte a la integritat territorial del Regne".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1