Vota
Resultat:
0 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 09/12/2010 a les 07:57h

El Patronat d’Estudis Osonencs distingeix Jordi Domènech i Miquel Vila

L’acte de distinció dels Membres de Mèrit es farà divendres al Temple Romà de Vic.

Aquest divendres, dia 10 de desembre, el Temple Romà de Vic acollirà una sessió acadèmica pública en la qual es lliurarà al contratenor i compositor Jordi Domènech i Subiranas, i al metge i investigador Miquel Vila i Bover la distinció de Membres de Mèrit 2010 del Patronat d’Estudis Osonencs.

Amb aquesta distinció, des del Patronat es vol reconèixer el mèrit del treball portat a terme pels dos personatges i també encoratjar-los en la recerca de noves fites i nous objectius que contribueixin en l’enriquiment de la ciència i la cultura del nostre país.

Aquest acte, que començarà a dos quarts de 8 del vespre, inclourà una taula rodona – col•loqui amb els dos nous Membres de Mèrit moderada per Lluís Anglada.

Jordi Domènech i Subiranas va néixer a Manlleu. Va estudiar piano a l’Escola de Música de Vic, a l’Estudi Àngel Soler de Barcelona i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. També va realitzar classes de cant a la Royal Academy of Music i a la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Ha actuat amb les principals orquestres de Catalunya i d’Espanya i als principals festivals europeus. Ha cantat al Gran Teatre de Bordeus, al Staadsoper d’Hamburg, a la Cité de la Musique de París, al Teatre Massimo de Palerm, a la Kontzerhaus de Viena, a l’Auditorio Nacional de Madrid i al Palau de la Música de València. A més, ha rebut premis de piano, composició i cant, i al 1997 va obtenir el Premi al millor contratenor del Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Miquel Vila i Bover va néixer a Vic i és llicenciat en Medicina i Cirurgia a la Universitat de Barcelona i doctorat en Neurociències a la Universitat Pierre et Marie Curie de París. És nomenat professor titular de Neurologia a la Universitat de Columbia de Nova York on va començar a desenvolupar les seves pròpies línies de recerca. Anys més tard es trasllada a Barcelona i exerceix com a professor d’investigació de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) per desenvolupar un nou grup de recerca en malalties neurodegeneratives a l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Actualment, a més de la seva plaça a ICREA, també té una plaça de professor adjunt de Neurologia a la Universitat de Columbia i una plaça de professor associat al Departament de Bioquímica i Biologia Molecular a la Universitat Autònoma de Barcelona. A més, és investigador principal del Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Neurodegenerativas (CIBERNED) del Instituto de Salud Carlos III de Madrid.  


- Distinció dels Membres de Mèrit 2010 del Patronat d’Estudis Osonencs: Jordi Domènech i Subiranas, i Miquel Vila i Bover.

Dia: divendres 10 de desembre de 2010
Lloc: Temple Romà de Vic
Hora: 2/4 de 8 del vespre

Referències a Internet

Osona

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Els resultats del 28-N influiran a les municipals?
      Vots emesos: 122
Edicions locals

Consum

El nou Codi de Consum de Catalunya

El Codi de Consum de Catalunya amplia, actualitza i millora els drets de les persones consumidores al nostre país i el dota, en l’àmbit de consum, d’un marc jurídic complet que vol esdevenir model de referència en molts sectors de l’activitat econòmica.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: