Vota
Resultat:
23 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 02/12/2010 a les 12:52h

Solidaritat Catalana es presentarà a les eleccions municipals a Vic i Osona

Els bons resultats obtinguts a la comarca per la formació liderada per Joan Laporta han precipitat la decisió. SI, que no descarta coalicions amb altres forces independentistes, formarà candidatures a “tots els pobles on sigui possible”.

Iban Lapeira, Anna Casadevall, Marçal Orri, Jordi Anento i Oriol Batlló, aquest migdia davant l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

Els representants de Solidaritat Catalana (SI) a Osona han ofert aquest migdia a Vic una roda de premsa per tal de valorar els resultats de les darreres eleccions al Parlament.  La cita amb la premsa ha tingut lloc al davant de l’Ajuntament, al mig de la plaça Major. L’indret escollit no ha estat casual i ha estat ple de simbolisme: SI ha anunciat que, a les properes eleccions municipals, es presentarà a Vic i a “tots els pobles de la comarca on sigui possible”.

L’ha decisió s’ha pres després de valorar els bons resultats obtinguts a Osona. La coalició liderada per Joan Laporta va ser una de les sorpreses de la nit electoral a la comarca, al situar-se en segona posició, amb 7.128 vots i un 9,7% dels vots. SI es va col•locar per sobre de partits històrics, com ERC o PSC, que van patir una davallada important. A més, va treure molts bons resultats a les grans ciutats: a Vic, va obtenir la segona posició; i a Torelló i Manlleu, la tercera.

“Hem estat la segona força a Osona i a llocs com Vic. En més de 50 poblacions hem obtingut més del 5% dels vots [percentatge mínim establert per entrar a un consistori], hem quedat segons a 13 municipis i tercers en 25”, ha destacat Jordi Anento, responsable nacional de Política Social de SI. “Aquests resultats ens han fet veure que teníem possibilitats a les eleccions municipals a Osona”, ha afegit.

De moment, no hi ha cap candidatura perfilada i tot dependrà de les possibilitats que sorgeixin, de les preferències dels militants i de les possibles aliances que es puguin fer amb altres formacions. “El debat de les candidatures encara no ens l’hem ni plantejat. El que volem ara és intentar consensuar candidatures amb el màxim de forces independentistes possibles”, ha apuntat Marçal Orri, responsable de SI a la Catalunya Central. De fet, aquest ha estat un missatge en el que han insistit tots els que han participat a la roda de premsa: la unitat amb altres forces independentistes.

Tot i això, Orri ha aclarit que encara no s’havien tingut converses amb cap partit. En el cas de Vic, ha reconegut que els partits amb qui podria ser més fàcil arribar a acords podrien ser la CUP i el Partit Republicà Català.

Anna Casadevall, candidata osonenca de SI a les eleccions al Parlament, ha expressat la satisfacció pels resultats obtinguts a la comarca. “A partir d’ara, esperem poder donar a conèixer el nostre missatge i ser més presents als mitjans”, ha dit en referència al boicot que han patit per part d’alguns mitjans de comunicació.

Resultats electorals de SI a Osona


Navega per les etiquetes

Joan LaportaSIeleccions

Referències a Internet

Laporta

COMENTARIS

+17
-20
un de vic
Anònim, 02/12/2010 a les 12:56
però la vostre fita no és aconseguir la independència? encara ric... ara també voleu "xupar" dels pobles? mare meva...
+16
-19
Ai!!!
Pitonisso, 02/12/2010 a les 15:23
Observant aquesta foto i el titular s'alvira el punt en que les coses es poden començar a torçar desfavorablement. De SI es pot passar a NO.
+19
-12
fantàstic !!!
Miquel G., 02/12/2010 a les 15:35
Gràcies SI per fer-ho possible. Grandíssims resultats !!!! I gran decisió la de presentar-se a les municipals, inundarem de vots independentistes a les urnes. Molt bé per aquest equip de la foto
+23
-10
INDEPENDÈNCIA !
Vigatà Català, 02/12/2010 a les 15:36
Estic orgullós de ser català, osonenc i vigatà. Ja teniu el meu vot a Vic per les municipals. Endavant companys.
+22
-11
SI,SI,SI
Eulàlia, 02/12/2010 a les 15:38
Estic emocionada, molt emocionada. Foteu canya si-us plau. Us penso votar
+24
-10
ENDAVANT COMPANYS !!
Laia, 02/12/2010 a les 15:39
Desitjo de tot cor que arribeu a acords amb tot l'independentisme osonenc. Tanmateix, encara que no fos així teniu el meu vot de nou.
+23
-10
ara volem més
Cristina, 02/12/2010 a les 15:41
A les municipals la farem grossa, molt grossa. Independència !
+6
-18
Objectiu: CiU a tot arreu
Rodenca, 02/12/2010 a les 17:50
Si Solidaritat es presenta a tots els pobles de la comarca, ja podem dir ara que CiU treurà majoria absoluta a tot arreu, excepte a Centelles que la treurà el PSC.
Potser és per això que es presenten...
+6
-16
ay, ay, ay
Anònim, 02/12/2010 a les 18:28
La gent als ajuntaments hi volen gestors, que s`encarreguin d`arreglar els forats als carrers, de fer voreres, de posar faroles i zones verdes, d`obrir guarderies, de fomentar la cultura popular, de posar criteris a benestar social segons el color del que mana. A veure qui canvia aixó per uns que només diuen indepencia ja¡¡¡¡ Pq algú sap si en temes econòmics son d`esquerres o de dretes?
Cristina, no t`emocionis. Ja tenim el torn d`ofici?
+7
-20
pxsi
independentista, 02/12/2010 a les 18:39
Ara si que veig que lo vostre és només populisme del varat. L'únic que voleu és escalfar cadires, el pla de Lopez Tena per encarrilar la seva carrera com a polític està funcionant a la perfecció.

Suposo que teniu clar que esteu fent el mateix que l'anglada. Vosaltres només dieu independència i ell només diu immigració, dues coses que des de l'ajuntament no hi ha competències. Per tant, quin és el motiu pel qual us presenteu a les eleccions municipals? Donar-vos a conèixer? Millor publicitat que estar al parlament no fa falta.
Laportisme és populisme mai independentisme.

Vaig estar a punt de votar-vos a les catalanes, i les raons per les que em vaig tirar enrere ara es ratifiquen, sort que no ho vaig fer.
+8
-20
quin carronyisme...
vigatà, 02/12/2010 a les 18:46
Aqui en aquesta foto veig diversa gent que ha anat creant partits, partidets, i desmembrant altres partits... ara en diuen solidaritat independentista? El què passa que ara, tenen a davant el gran "joan Laporta" una gran tio, humil,"treballador", que serà l'alliberador de la Pàtria!!

Increïble...jo que pensava que només volieu la independència, que fareu a la política municipal? Ja tinc ganes de veure el vostre discurs... segur que serà patètic.

Ho diu un independentista vigatà.
+18
-3
Ànims Companys
Cesc, 02/12/2010 a les 19:00
Ànims nois.
Crec que heu fet molt bona feina, i sens dubte serà positiu treballar a fons i a cada nunicipii racó de Catalunya.
Veig en molt bons ulls buscar aliances i punts de trobada a tots els municipis per aglutinar el vot independentista.
+19
-5
Resposta a vigatà
Anònim, 02/12/2010 a les 19:10
La teva resposta, amic Vigatà, és el resum de la desgràcia que afligeix el nostre país des de dintre, el cancer que ens rosega. La notícia ens parla i ens mostra uns joves patriotes, qui no conec, que des de la democràcia i el catalanisme volen presentar-se a unes eleccions locals.

Això, que hauria de ser motiu de lloança, esdevé motiu de crítica i descrèdit. Però a carrec d'uns altres independentistes, no pas a càrrec de feixistes espanyols no.

Independentistes entre cometes que ja saben que aquests nois seran un desastre, no faran res, etc. Sospito que els critiquen perque no entrin a l'ajuntament i remoguin el panorama.

Quina vergonya de criticadors! Amb raó estem com estem, sotmesos a l'opressió dels espanyols, que es peten de riure amb nosaltres.

Més odi i més mala ostia contra els invasors i més germanor amb els companys de lluita és el que cal!!!
+4
-7
Independència o eficiència
Atónit, 02/12/2010 a les 19:23
Les properes eleccions municipals a Vic seran distretes: Esquerra republicana, la Cup, SI i perquè no, Reagrupament. Al final hi haurà més candidatures independentistes - mes o menys independentistes es clar - que nombre de regidors. La fragmentació afavoreix sempre al grup majoritari. Convergència i Unió es deu estar llepant els dits de gust. Independentisme en el municipi de Vic = majoria absoluta del centre dreta vigatà.
+11
-0
Ânimus, ho aconseguirem.
Anònim, 02/12/2010 a les 21:07
Hos haig de fer saber que a Matadepera, SI a estat la tercera força més votada. I crec que la independencia, es una opció que com moltes altres s´ha de treballar i dintre del municipi espot anar crean mentalitat de lo molt que Catalunya pot guanyar sent independent, de aquesta gent que sempre i constanment ens han maltractat, despreciat i insultat, després de que sempre els hi hem tret (economicament) les castanyes del foc. Només per dignitat com a persones i com a poble, necesitem ser lliures i independents. Tota la meva vida i ja tinc 71 anys, m´he sentit a dir de tot pel sols fet de ser Català i viure en català. Aquesta gent de la meseta i d´altres més cap al sur i al Oest, no ens entendràn mai, sencillament per que ells i nosaltres no som el mateix poble.Som pobles diferents amb mentalitat diferents i quan t´en dones compte, es quan has de fer el posible per que ni ells ni nosaltres en he sentim oprimits.Que ells facin la seva i que ens deixin a nosaltres fer la nostra. I aixó sería la milllor manera de demostrar que son democràtes, cosa que dubto molt que ho tinguin asimilat.
+5
-11
SI, SI, SI nos vamos a madrid
de Vic, 02/12/2010 a les 21:41
Perquè no us presenteu a Madrid també? Potser podeu reclamar la independència mentre cobreu 6000 euros mensuals per diputat...
Però per l'amor de Déu, com podeu ser tant aprofitats? Després d'haver intentat apoderar-se de la secció local d'Esquerra (Orri) i intentar entrar a l'ajuntament amb una candidatura que van votar 67 persones a les últimes municipals (Lapeira), com goseu presentar-vos per SI. Solidaritat se l'ha votat per unes circumstàncies concretes, o us penseu que us votarem a vosaltres? A Vic, ni se us necessita, ni us volem a l'ajuntament.Què hi voleu fer allà? Ah, és clar a manegar poder, com sempre heu intentat i mai heu aconseguit. Continueu així que potser algun dia ho aconseguireu, espero sincerament que a les pròximes eleccions no.
+4
-7
pssss no sé
Anònim, 02/12/2010 a les 23:16
Jo us he votat i ara no acabo d'entendre perqe voleu anar a les municipals. No m'agrada com poden anar les coses. En la porta sense parlar amb els periodistes i ara aquesta aventura. Us he votat però no sé si ho faré, crec que no. L'independentisme al parlament perfecte , als ajuntaments no és perdre energies?
+0
-4
Ull viu
Vigatà 2, 03/12/2010 a les 10:11
Una cosaés el patriotisme vesrsió independentisme i l'altre el municipalisme.
+5
-0
doncs a mi em sembla bé
Anònim, 03/12/2010 a les 11:13
Doncs això, a mi em sembla molt bé que SI es presenti i més quan el que pretenen és arribar a acords amb la resta d'independentistes. Aquí el que passa és que Esquerra està acollonida perquè aquests nois són espavilats, tenen discurs, els coneix molta gent i sobretot són honestos, sempre han lluitat pel mateix i mai han volgut vendre's a res, tot i la pila de propostes que els han fet des de sempre. Molts això no ho poden dir. Crec amb ells, crec amb SI i no hi ha dubte, millors ells que qualsevol d'aquests carronyaires d'Esquerra
+0
-0
torn d'ofici?
Una altra Cristina, 03/12/2010 a les 11:18
El que demana el torn d'ofici, s'ha equivocat de Cristina.
Salut i Independència!!!
+0
-5
no us votaré
mireia, 03/12/2010 a les 12:53
jo també us vaig votar però crec k cometeu un error molt gros presentant-vos a les municipals i amb certes persones..
El meu vot no el tindreu pas!!
+0
-5
Només feu mal
Young one, 03/12/2010 a les 14:24
Si voleu treballar per l'independentisme feu candidatures a sta. coloma de gramanet. Presentar candidatures "independentistes" a llocs on ja n'hi ha, és preferir el sou de regidor a canvi de dividir l'independentisme.
+0
-5
per què sou tant egoistes
Bernat, 05/12/2010 a les 09:39
Sóc adherit de SI i crec que aquests cinc egoistes van per lliure i no representen de cap manera l'esperit independentista de SI. Ells tan sols volen escalfar cadira i pujar llocs en el partit. Si us plau pareu ara que hi sou a temps i deixeu crèixer el partit. Ja sabem que d'aquests n'hi han a tot arreu.
+2
-0
pel Bernat
Eulàlia, 05/12/2010 a les 23:14
Bernat, no crec que siguis de SI perquè llavors sabries que alguns d'aquests de la foto com dius tu són els qui van crear SI, no necessiten escalar perquè ja estan a dalt del que tu et penses.
Crec que els que sou d'Esquerra, enlloc de llençar merda hauríeu de començar a demanar responsabilitats als vostres dirigents que tant mal han fet al país.
salut !

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Els resultats del 28-N influiran a les municipals?
      Vots emesos: 122
Edicions locals

Consum

El nou Codi de Consum de Catalunya

El Codi de Consum de Catalunya amplia, actualitza i millora els drets de les persones consumidores al nostre país i el dota, en l’àmbit de consum, d’un marc jurídic complet que vol esdevenir model de referència en molts sectors de l’activitat econòmica.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: