Dissabte, 11 de desembre de 2010 | 19:14
Vostè es troba a: Inici > Esports >

L''Operació Galgo' deixa molt tocat l'atletisme espanyol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Marta Domínguez, en llibertat amb càrrecs
L''Operació Galgo' deixa molt tocat l'atletisme espanyol
Esports 09/12/2010 13:15
EP.- La Guàrdia Civil ha posat en llibertat amb càrrecs a l'atleta espanyola Marta Domínguez després de prestar declaració aquesta tarda a les dependències de l'Institut Armat de Palència. L'atleta espanyola està acusada de distribució de substàncies dopants, dins de l''Operació Galgo', en què també s'ha detingut a altres 13 persones.
Fonts consultades per Europa Press han assenyalat que en la decisió de deixar-la en llibertat amb càrrecs s'ha tingut en compte que la palentina està embarassada. Les mateixes fonts han afegit que en el registre practicat a la seva casa s'han trobat medicaments i documentació relacionats amb la xarxa desarticulada a l''operació Galgo, la qual es relaciona amb activitats vinculades al dopatge.

Marta Domínguez ha prestat declaració durant més de sis hores a la Comandància de la Guàrdia Civil de Palència, després que fos detinguda per agents de la Unitat Central Operativa (UCO) per la seva presumpta relació amb el subministrament de substàncies il·legals a altres atletes.

Agents de la Guàrdia Civil han arrestat en cinc províncies espanyoles a un total de catorze persones per la seva presumpta implicació en una xarxa de dopatge a l'esport, entre elles la atleta de Palència, així com metges esportius, farmacèutics, entrenadors i representants i esportistes d'elit . Estan acusats de delictes contra la salut pública.

En el marc d'aquesta operació, que s'ha desenvolupat a Madrid, Las Palmas, Alacant, Segòvia i Palència, s'han efectuat a més un total de 15 registres domiciliaris en què s'ha intervingut anabolitzants, esteroides, bosses amb sang, així com material de laboratori utilitzat per a la realització de transfusions sanguínies.

Els arrestos han tingut lloc a Madrid, on s'ha detingut César Pérez (entrenador de Marta Domínguez), l'ex corredor professional de bicicleta de muntanya Alberto León, al manager José Alonso Valero, l'entrenador d'atletisme Manuel Pascua Piqueras, així com dos farmacèutics, MLS i MC, i PMR, presumpte intermediari en la compravenda de productes dopants, i a Alberto García, atleta, i campió d'Europa (2002) en els 5.000 metres.

A Las Palmas s'ha arrestat al metge esportiu Eufemiano Fuentes i la seva germana, la metge Yolanda Fuentes. A Alacant, es va detenir M.D., suposat subministrador de substàncies dopants, mentre que a Segòvia s'ha arrestat l'entrenador de ciclisme José Luis Pascua, i a Palència a la campiona del món de 3.000 metres obstacles Marta Domínguez.

Els agents de la Guàrdia Civil van tenir coneixement el passat mes d'abril d'un grup de persones que presumptament es dedicaven a facilitar el dopatge a esportistes d'alt nivell, així com a realitzar el conegut dopatge sanguini (transfusions de sang).

En el transcurs de les investigacions, els efectius de l'Institut Armats van establir un dispositiu de control i vigilància sobre els metges esportius Eufemiano Fuentes i la seva germana Yolanda Fuentes, tots dos residents a les Illes Canàries, així com sobre l'ex corredor professional de bicicleta de muntanya Alberto León, col·laborador dels anteriors i resident a San Lorenzo del Escorial (Madrid).

Aquestes tres persones presumptament es dedicaven a elaborar un calendari de dopatge després de rebre el calendari de competicions per part dels entrenadors de certs esportistes. El 'modus operandi' incloïa, de vegades, l'administració de productes dopants com EPO, anabolitzants o asteroides i en altres, transfusions de sang reciclada del propi esportista.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1