ICV > Vegueria de Barce... > Vallès Occidental > Terrassa > notícies > Joan Saura: “Som ...

Notícia

Fotosdinarsaura_003
Fletxa_component
25/11/2010
Joan Saura: “Som els únics que hem dit les coses clares”

ICV reclama el vot dels desencantats amb algun dels partits de Govern que dilluns entraran en crisi mentre que ICV-EUiA, sigui quin sigui el resultat, consolidarà unes polítiques d’esquerres i sostenibles amb un projecte potent i un discurs estructurat.

 

Iniciativa per Catalunya Verds valora molt positivament la campanya electoral perquè han fet arribar les seves propostes i han difós l'acció de Govern del qual ells n'han format part en els últims set anys. Els ecosocialistes, en una trobada a Terrassa, aposten per sortir de la crisi amb una nova economia i reivindiquen importants actuacions com la creació del Memorial Democràtic, la reducció de la contaminació, la nova cultura de l'aigua o el codi ètic de la policia.

ICV-EUiA, ha celebrat un dinar amb dirigents i càrrecs públics locals i comarcals a Terrassa al que ha assistit el president del partit, Joan Saura. En acabar el dinar, Saura ha parlat als membres del partit i els ha dit que havien fet una bona campanya. "Som els únics que hem dit les coses clares. El PSC diu que no vol repetir el tripartit però no diu amb qui pactarà, ERC tampoc. La resta de partits s'hauran de definir dilluns; nosaltres ja sabem què volem. Som els únics que no tenim problemes interns", ha afirmat.

Saura ha destacat cinc de les polítiques que ha dut a terme el tripartit i que considera que són mèrit de la seva coalició. "Hem fet coses que CiU no havia fet mai, i ara l'Artur Mas diu que les desfarà, però no podrà". La primera actuació que ha destacat és la de la memòria democràtica. La segona, la limitació dels 80 km/h, que "ha reduït els morts a la carretera a la meitat i ha fet disminuir la contaminació i la congestió del trànsit. Quan Mas diu que desfarà aquesta mesura està dient que vol més morts a la carretera". La tercera mesura a la que ha fet referència ha estat la política de l'aigua: "durant molt de temps no tindrem problemes de manca d'aigua perquè hem propiciat un canvi cultural que ha fet disminuir el consum". La quarta és el codi ètic policial i, per últim, la fiscalitat. "Hem impedit que desaparegués l'impost de successions perquè ho consideràvem injust i també hem apujat l'IRPF a les rentes més altes".

Segons Xavi Boix, president d'ICV Vallès Occidental i candidat n.14 per Barcelona: "Hi ha exemples concrets a la nosta comarca que les bones pràctiques en els camps de l'enfortiment de l'estat del benestar com la nova economia verda que té a veure amb les noves energies, en la rehabilitació d'edificis." Xavier Boix, ha valorat la feina feta a nivell comarcal i ha destacat el tancament de l'abocador de Coll Cardús. "S'ha tancat perquè nosaltres estàvem al govern". Quant a les futures accions, ha parlat sobre infraestructures. "A la comarca no li calen més autopistes, sinó un millor transport públic". Per acabar, Boix ha incitat als seus companys a seguir fent campanya activa en les hores que encara queden de campanya. "Serem la sorpresa", els ha animat.

Els ecosocialistes que alerten de l'avanç de la dreta en la defensa dels poderosos, han recordat les actuacions fetes al Vallès Occidental, una comarca estratègica pel desenvolupament del país, segons la formació.  ICV reclama el vot dels desencantats amb algun dels partits de Govern que diuen, dilluns entraran en crisi, mentre que ells, sigui quin sigui el resultat, consolidaran unes polítiques d'esquerres i sostenibles amb un projecte potent i un discurs estructurat.

El senador Joan Josep Nuet també ha assistit a l'acte, durant el qual ha valorat positivament el discurs que ha construït ICV-EUiA. "La dreta està molt descarada. CiU i PP van molt forts". Nuet ha aprofitat la situació d'Irlanda per argumentar que el model irlandès és el que proposen CiU i PP. "Ells proposen baixar els impostos i reduir els serveis, és a dir, un estat del benestar ben prim. I aquest model ens portaria al desastre. La manera de solucionar això és votant la nostra coalició".

DL 06/12/2010 | 18:23