Diumenge, 12 de desembre de 2010 | 19:21
Vostè es troba a: Inici > Política >

Cent entitats ecologistes exigeixen a Mas mantenir Medi ambient

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquest departament podria ser un dels tres eliminats
Cent entitats ecologistes exigeixen a Mas mantenir Medi ambient
Política 10/12/2010 17:47
Més d'un centenar d'entitats ecologistes de Catalunya han presentat un manifest en el que sol·liciten a Artur Mas que no elimini la Conselleria de Medi ambient en la configuració del seu futur Govern, davant els rumors que podria ser un dels departaments que surtin mal parats de la retallada.
9mas felip puig
En roda de premsa, han assegurat que seria "grotesc i involucionista" eliminar la Conselleria que va instaurar l'ex president Jordi Pujol en 1992, un comportament pioner a nivell estatal que més tard va imitar el primer govern de José María Aznar en 1996, col·locant al capdavant d'un Ministeri específic a Isabel Tocino.

D'aquesta manera, Depana, Ecologistes de Catalunya, SEU/Birdlife, WWF i Ecologistes en Acció de Catalunya, entre d'altres, han subscrit un manifest -consultar-lo- en el qual es comprometen a realitzar les accions que considerin necessàries per garantir que el component mediambiental serà una "línia prioritària" del nou Govern, també com a eina útil per superar la crisi econòmica.

L'eliminació de la Conselleria suposaria, segons els signants, la "falta d'accés" a la informació i al procés de presa de decisions, a més d'"arraconar" el medi ambient i posar-lo al servei d'altres polítiques sectorials.

Entre els aspectes que els signants consideren més preocupants es troba l'eliminació de la restricció de la velocitat als 80 quilòmetres hora de la conurbació de Barcelona -perquè augmentaria la contaminació atmosfèrica-, i l'eliminació del pla hidrològic català, amb el retorn de la possibilitat que es realitzin transvasaments, entre d'altres.

D'aquesta manera, els ecologistes han expressat la seva por a que el futur Govern estigui "segrestat" per les indústries i empreses que consideren que el medi ambient és un impediment per a la competitivitat econòmica, fet que han contraposat amb països del nord i centre d'Europa, on el component 'verd' és essencial en l'economia.

Valoració dispar dels governs d'esquerra

Respecte a la valoració del treball fet pel Govern sortint existeixen diferents opinions. Algunes entitats han aplaudit els passos donats en la gestió de residus i en la instauració d'un pla hidrològic que han recordat és inèdit en el conjunt d'Espanya, al mateix temps que han celebrat l'esforç "de pedagogia" realitzat des de l'Administració.

En canvi, altres entitats han considerat que s'ha dut a terme una "política nefasta" en la gestió d'alguns abocadors de residus i han lamentat la "desconsideració" cap als moviments socials que, al seu judici, ha existit.
Martín
11/12/2010
Si es vol fer una política mediambiental no necessariament s'ha de tenir una conselleria, I si els que estan no ho han fet bé pot ser que lliutant des d'altra instancia de govern funcioni millor. O és que algú te interesos en mantenir la conselleria per questions de subvencions etc, etc. és que ultimament sóc molt desconfiat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1