Diumenge, 12 de desembre de 2010 | 19:18
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Entra en vigor la prohibició de dur burka en instal·lacions municipals

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
LLEIDA
Entra en vigor la prohibició de dur burka en instal·lacions municipals
09/12/2010 09:38
dos joves amb el burka
L'ordenança municipal de Lleida que prohibeix l'ús del vel integral, com el burca o el niqab i altres elements que tapin la cara, entra avui en vigor després de mig any de tràmits.
L'Ajuntament de Lleida va donar llum verda a la prohibició definitiva del burca en espais municipals el 8 d'octubre després d'haver modificat inicialment l'ordenança el 28 de maig amb el vot a favor de CiU, PSC, PP i un regidor no adscrit, el vot en contra d'ICV-EUiA i l'abstenció d'ERC.

A començament de novembre l'associació musulmana Watani va presentar un recurs contra l'acord del ple al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per infracció manifesta de la jurisprudència del Tribunal de drets humans per discriminació per causa de religió. L'associació sol·licitava la suspensió cautelar de la modificació de l'ordenança fins a la vista del recurs, una proposta que el TSJC ha rebutjat.

El canvi de l'ordenança de civisme suposa multes per l'ús vel islàmic en edificis municipals d'entre 30 i 600 euros. L'Ajuntament no ha preparat cap dispositiu especial per a l'entrada en vigor de la prohibició.

Així, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha dit aquest dimarts que seran els responsables de cada edifici municipal els que avisaran la Guàrdia Urbana perquè impedeixi l'estada als qui portin cobert el cap. Mestres sosté que per a l'Ajuntament és una qüestió preventiva "des del punt de vista de seguretat i de comunicació, es parla tant de burca com de niqab, com de casc o passamuntanyes".

En aquesta normativa, reconeix que l'Ajuntament persegueix també la igualtat entre homes i dones. Argumenta que al consistori l'ha mogut "l'element constitucional que ens permet que totes les dones, que totes les persones hem d'anar sense cap tipus d'element que ens prohibeixi la comunicació". A més, ha insistit els últims dies que si els principis llibertat i el de la seguretat que estan en el mateix nivell "prima la seguretat", perquè es tracta d'un dret col·lectiu.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1