Diumenge, 12 de desembre de 2010 | 19:11
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Gimeno pren les regnes del TSJC amb el repte de modernitzar la justícia

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Substitueix Maria Eugènia Alegret
Gimeno pren les regnes del TSJC amb el repte de modernitzar la justícia
Societat 10/12/2010 09:28
El magistrat Miguel Ángel Gimeno prendrà possessió com a nou president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest divendres, en substitució de Maria Eugènia Alegret, després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) l'escollís a l'octubre.
L'acte se celebrarà al saló de Passos Perduts del Palau de Justícia, estarà presidit pel vicepresident del CGPJ, Fernando de Rosa i comptarà amb la presència dels vocals del Consell i la Fiscal Superior de Catalunya, Teresa Compte.

També assistiran autoritats com el president en funcions de la Generalitat, José Montilla, els consellers en funcions Joan Saura i Montserrat Tura i el virtual president, Artur Mas.

En la seva primera compareixença davant els mitjans, Gimeno va destacar la seva aposta per apropar la Justícia a la societat civil catalana. "En general els ciutadans ens veuen com una cosa aliena, no com quelcom integrat a la societat. Hi ha molt treball que fer", va subratllar.

Gimeno va explicar que els ciutadans han de tenir dret a una bona Administració de Justícia que inclou nombrosos aspectes com a resolucions en un temps raonable o altres funcions importants com la llengua. "El ciutadà ha de percebre que estem al seu servei", va apuntar el magistrat, que va assegurar que espera que es noti un canvi respecte a la seva antecessora.

La seva trajectòria

Gimeno va ingressar en la carrera judicial en 1987 i sempre ha exercit a Catalunya. La seva primera destinació va ser el Jutjat nombre 3 de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), on va estar un any.

En 1988 va passar a ser titular del Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona fins que en 1993 va ser destinat com a magistrat a l'Audiència de Barcelona, concretament en la Secció Desena, per passar l'any 2000 a la Secció Sisena, on va exercir com a magistrat-president.

Nascut en Binéfar (Osca) el 4 d'octubre de 1950, Miguel Ángel Gimeno, membre de l'associació Jutges per a la Democràcia, va estudiar Dret a les universitats de Lleida i Barcelona.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1