Diumenge, 12 de desembre de 2010 | 18:59
Vostè es troba a: Inici > Política >

Laporta medita ser candidat a l'alcaldia de Barcelona

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El líder de SI diu que el càrrec de diputat al Parlament és compatible amb el de regidor
Laporta medita ser candidat a l'alcaldia de Barcelona
Política 11/12/2010 14:09
Després d'aconseguir quatre diputats a les eleccions autonòmiques, el líder de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Joan Laporta, es planteja seriosament la possibilitat de ser candidat a l'alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals del proper 22 de maig. L'expresident del Barça argumenta que li agradaria treballar per la ciutat des d'un càrrec "de màxima proximitat amb els ciutadans".
laporta
En una entrevista concedida a l'agència Efe, Laporta explica que ja ha començat a estudiar quines possibilitats té de ser candidat a l'alcaldia de Barcelona, en un moment en el que, segons ha dit, els ciutadans busquen "renovació i una alternativa en el consistori", després de diverses dècades ininterrompudes de govern municipal de PSC i ICV, amb l'aliança d'ERC en algun període.

"Em puc presentar perquè ser alcalde és compatible amb ser diputat en el Parlament, però encara no està decidit qui serà el candidat. Contemplem diverses possibilitats, i una d'elles és que jo em presenti, però encara cal reflexionar més sobre això", ha explicat.
 
El principal problema que té Solidaritat a Barcelona, segons ha reconegut el seu líder, és que en unes eleccions municipals s'exigeix un percentatge mínim del 5% dels vots per entrar en el consistori i, en el cas concret de Barcelona, el passat 28 de novembre SI va aconseguir 20.433 vots; xifra que suposa solament un 2,89% de vots. No obstant això, el dirigent independentista confia en les seves possibilitats com a candidat.

Laporta ha avançat que Solidaritat valora presentar candidatura en 612 municipis catalans, en els quals creuen que, a partir de l'experiència de les eleccions del 28-N, podrien obtenir representació local.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1