Diumenge, 12 de desembre de 2010 | 19:10
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Marta Sánchez: de Vic al món

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Barcelona, ciutat d'artistes
Marta Sánchez: de Vic al món
10/12/2010 18:46
marta-sanchez-oms
X. Prera.- Marta Sànchez és el paradigma d’artista que ha aprofitat Internet i totes les seves possibilitats per prosperar en un mercat on és difícil fer-se un lloc. Aquesta vigatana d’origen, barcelonina d’adopció i artista mundial fa bo el tòpic: ‘De Vic al món’.
Marta, que des de petita va saber que el que li agradava era l’art i va estudiar Joieria a l’Escola Massana, va entendre aviat –i no es va equivocar- que Internet era el futur: “Vaig sortir de l’Escola Massana ja amb pàgina web i després, entrant en contacte amb altres joiers d’arreu, em vaig animar a obrir una botiga online”.

Al principi reconeix que no les tenia totes, però un entorn propici –la seva parella és dissenyador gràfic- i el fet de no tenir res a perdre la va animar. “Ara, cada matí quan em llevo, penso que va ser la millor decisió que podia prendre”.

Des que la va obrir, allà per l’abril de 2008, ha venut més de 400 comandes, i ha obert mercat a llocs com Estats Units, Itàlia, França, Anglaterra... “I fins i tot Hong Kong”, afegeix entre divertida i orgullosa.

El paper de les xarxes socials

En l’actualitat compagina i reforça el paper del web i la botiga online amb un bloc i comptes actius a Facebook, Twitter i Tumblr. Aquesta darrera és més professional, Facebook “per als amics i contactes d’aquí” i Twitter, una porta al mercat estadounidenc, entre d’altres.
artistes-joieria1Reflexiona sobre el paper de la xarxa per a una persona com ella, jove i amb ganes de fer-se un lloc en un mercat difícil: “Ara passo quasi tant de temps a Internet com al taller treballant amb les pedres. Però la roda és completa: com més m’obro, més retorn hi ha, i al final et coneix més gent i tens més opcions de vendre”.

La importància de la tècnica

Si per tot el que s’ha dit anteriorment és evident que Internet té un paper molt important a la vida de la Marta, no ho pot ser menys que ja pots tenir les millors eines online que, si la tècnica i el producte final no són de qualitat, no hi ha futur.
artistes-joieria2És per això que a la seva formació en Joieria ha afegit també coneixements de Gemmologia –estudi de les pedres precioses- i Història de l’Art, carrera de la que ha fet tres anys i que, avui com avui, té aparcada. No obstant això, li ha servit d’inspiració, ja que una part de les seves col•leccions tenen com a inspiració l’art de l’antic Egipte.

Aquest és un dels àmbits sobre els que ha treballat, però són les “dones poderoses” el que la sol inspirar per les seves peces. Per posar un exemple, la darrera col•lecció es diu Elizabeth i està inspirada en la història de la Reina d’Anglaterra. Però també n’hi ha de l’antiguitat; sobre Cleopatra o Ofelia, sense anar més lluny.

Contacta amb ella

Per conèixer de més a prop el que fa la Marta Sánchez, teniu múltiples maneres de contactar amb ella. Te les facilitem.

Web - Bloc - Tenda Online - Twitter - Facebook - Tumblr
Marta
11/12/2010
Moltíssimes gràcies per aquest fantàstic reportatge!!!! Una abraçada, Marta.
Marta
11/12/2010
Moltíssimes gràcies per aquest fantàstic reportatge!!!! Una abraçada, Marta.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1